Pretraga tekstova
Aktualni razgovori između Evropske unije i SAD-a o TTIP-u trebali bi biti zaustavljeni te bi trebali biti pokrenuti novi?
Aktualni razgovori između Evropske unije i SAD-a o TTIP-u trebali bi biti zaustavljeni te bi trebali biti pokrenuti novi, najavio je francuski ministar vanjske trgovine Matthias Fekl. Isto je rekao njemački vicekancelar Sigmar Gabriel jer su navodno TTIP pregovori između Evropske unije i SAD-a o slobodnoj trgovinskoj razmjeni propali, iako to još nitko ne želi priznati.
Kao jedan od važnih problema u pregovorima su stavovi SAD-a. Četrnaesta runda pregovora između Amerike i EU-a održala se u Bruxellesu u julu. To je ujedno bila treća runda pregovora u zadnjih šest mjeseci.
Još tada se spekuliralo o tome kako su pregovori zapeli, a niz vodećih evropskih političara izrazio je zabrinutost oko nevoljkosti SAD-a da prihvati promjene sporazuma koje je EU predložio.
Dodaju i kako su pregovori o slobodnoj trgovini između Kanade i Evropske unije (CETA) puno prihvatljiviji za sve uključene strane nego što je to TTIP.
Foto: bigstockphoto.com, hanoiki
Tagovi
Poljoprivredni proizvodi Trgovina TTIP
Autorica
Više [+]
Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."
Trenutno nema komentara. Budi prvi i komentiraj!
Ako voliš sok od zove stavi ❤️ Recept za sok od zove (sirup) Sastojci: • 20 cvetova zove (sveži, neoštećeni) • 2 l vode • 2 limuna (oprana, isečena na kolutove) • 1,5 kg šećera • 1 kesica limuntusa (ili 1 ravna supena kašika – oko 10 g) ⸻ P... Više [+]
Ako voliš sok od zove stavi ❤️
Recept za sok od zove (sirup)
Sastojci:
• 20 cvetova zove (sveži, neoštećeni)
• 2 l vode
• 2 limuna (oprana, isečena na kolutove)
• 1,5 kg šećera
• 1 kesica limuntusa (ili 1 ravna supena kašika – oko 10 g)
⸻
Priprema:
1. Cvetove zove lagano operi pod mlazom vode (ili ih samo istresi da ne ubiješ aromu) i stavi u veću posudu.
2. Dodaj vruću prokuvanu vodu, kolutove limuna i limuntus.
3. Pokrij i ostavi da stoji 24 sata na hladnom mestu (ili frižideru).
4. Sutradan procedi kroz gazu ili gusto sito.
5. Dodaj šećer i mešaj dok se ne rastopi (možeš malo zagrejati ako se sporo rastapa).
6. Sipaj u sterilisane flaše i dobro zatvori.