Pretraga tekstova
Privremenu zabranu uvoza iz BiH, Rusija uvodi zbog nedostatka potvrde o bezbjednosti proizvoda.
Ruska veterinarska i fitosanitarna regulatorna kompanija "Rošelkoznadzo" će uvesti od danas, 4. avgusta, privremenu zabranu na uvoz proizvoda iz Bosne i Hercegovine zbog nedostatka potvrde o bezbjednosti proizvoda.
Ograničenje se, naime, uvodi zbog nedostatka informacija o fitosanitarnom statusu Bosne i Hercegovine kao i zbog odbijanja Ministarstva spoljne trgovine BiH da prihvati inspekciju ''Rošelkoznadzora'' koja je trebala da sprovede fitosanitarnu kontrolu sistema.
Zabrana se posebno odnosi na uvoz proizvoda preko trećih zemalja, prenosi ruska agencija TAS, a prenose nezavisne.com.
Podsjećamo, izvoz iz BiH u Rusiju 2015. godine znatno je povećan, posebno kada je riječ o voću i povrću. samo jabuka i krušaka izvezeno je u vrijednosti više od pet miliona eura. Inače, ugovor o trgovini BiH i Rusija imaju već 11 godina.
Foto: arekmalang/Bigstockphoto
Tagovi
Rusija Zabrana uvoza BiH Proizvodi Bezbjednost
Autorica
Više [+]
Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.
Trenutno nema komentara. Budi prvi i komentiraj!
Ako voliš sok od zove stavi ❤️ Recept za sok od zove (sirup) Sastojci: • 20 cvetova zove (sveži, neoštećeni) • 2 l vode • 2 limuna (oprana, isečena na kolutove) • 1,5 kg šećera • 1 kesica limuntusa (ili 1 ravna supena kašika – oko 10 g) ⸻ P... Više [+]
Ako voliš sok od zove stavi ❤️
Recept za sok od zove (sirup)
Sastojci:
• 20 cvetova zove (sveži, neoštećeni)
• 2 l vode
• 2 limuna (oprana, isečena na kolutove)
• 1,5 kg šećera
• 1 kesica limuntusa (ili 1 ravna supena kašika – oko 10 g)
⸻
Priprema:
1. Cvetove zove lagano operi pod mlazom vode (ili ih samo istresi da ne ubiješ aromu) i stavi u veću posudu.
2. Dodaj vruću prokuvanu vodu, kolutove limuna i limuntus.
3. Pokrij i ostavi da stoji 24 sata na hladnom mestu (ili frižideru).
4. Sutradan procedi kroz gazu ili gusto sito.
5. Dodaj šećer i mešaj dok se ne rastopi (možeš malo zagrejati ako se sporo rastapa).
6. Sipaj u sterilisane flaše i dobro zatvori.