Pretraga tekstova
Povrće i voće sa svog imanja cijede u prirodne sokove, no kako kaže poljoprivrednik Enes Lejlić, teško je osigurati plasman.
Poljoprivrednik Enes Lejlić s područja Brčko distrikta bavi se proizvodnjom jabuka, grožđa, cvekle, te drugog voća i povrća koje prerađuje u prirodno cijeđene sokove. Riječ je o pasteriziranim pripravcima bez ikakvih dodataka.
Zbog svoje kvalitete, prirodni sokovi imaju nešto veću cijenu, stoga još uvijek nisu našli put do kupaca.
"Mislim da ne postoji bolji sok od ovoga koji proizvodimo. No, još uvijek imamo slabu prodaju. Nismo uspjeli osvojiti tržište jer su ovakve prerađevine za ljude i dalje luksuz", istaknuo je Enes Lejlić. Priču našeg sugovornika pogledajte u video prilogu.
Zelene grane/Raf Production za N1, novinarka: Lana Fazlić, snimatelj: Mirza Hodžić, montažer: Amel Begić
Tagovi
Enes Lejlić Brčko distrikt Prirodni sokovi Plasman na tržištu Voćne prerađevine Ekološka proozvodnja
Partner
 
                                    Raf Production
                        
                                                        Palmira Toljatija 5,
                                                        11070 Novi Beograd,
                                                        Srbija
                                                        
                                                        tel: +381 (0) 11 78 52 771,
                                                                                                                e-mail: office@rafproduction.rs
                                                                                    web: http://www.rafproduction.rs/
                                                    
                    
Trenutno nema komentara. Budi prvi i komentiraj!
 Janjska sela tiša nego ikada, ali s najljepšim sirom: Evo kako ga Dragica sprema
                
                
                
                    Janjska sela tiša nego ikada, ali s najljepšim sirom: Evo kako ga Dragica sprema
                     Standardizacija i brendiranje autohtonih proizvoda: Tradicija uz pečat kvaliteta
                
                
                
                    Standardizacija i brendiranje autohtonih proizvoda: Tradicija uz pečat kvaliteta
                     Nives Marušić Radovčić: Smeđa jaja su zdravija od bijelih, dimljeni pršut štetan? Mit, a ne istina
                
                
                
                    Nives Marušić Radovčić: Smeđa jaja su zdravija od bijelih, dimljeni pršut štetan? Mit, a ne istina
                     Biljni sir i ostale "kopije" dobijaju crvene etikete: "Nije 100% mliječni proizvod"
                
                
                
                    Biljni sir i ostale "kopije" dobijaju crvene etikete: "Nije 100% mliječni proizvod"
                     
 
