Pretraga tekstova
Otvaranje fabrike za preradu i proizvodnju suncokretovog ulja šansa je i za poljoprivrednike da sarađuju sa ovom firmom, a postoji mogućnost i za zapošljavanja kao kooperanata.
Fabrika za preradu suncokreta i proizvodnju ulja "Starfilds&Oils" otvorit će se uskoro u Vogošći! Naime, načelnik Općine Vogošća Edin Smajić održao je sastanak sa privrednikom iz Turske, direktorom firme "Starfild&Oils" d.o.o. Abdurahman Ćeskom, koji će uskoro otvoriti fabriku u slobodnoj zoni Vogošća.
Fabrika za preradu suncokreta i proizvodnju ulja zapošljavat će oko 25 radnika. Sastanku u kabinetu načelnika prisustvovali su i predstavnici Udruženja samostalnih privrednika i poslodavaca "Mreža" Vogošća Samir Šarić i Udruženja poljoprivrednika Općine Vogošća Muhamed Softić. Otvaranje jedne ovakve fabrike šansa je i za poljoprivrednike da sarađuju sa ovom firmom, a postoji mogućnost i za zapošljavanja kao kooperanata.
Otvaranje novih radnih mjesta jedan je od prioriteta u Općini Vogošća i na tome će se raditi i u narednom periodu, zaključuju u Općini.
Foto: benshots/Bigstockphoto
Tagovi
Fabrika Prerada suncokreta Suncokretovo ulje Vogošća
Autorica
Više [+]
Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.
Trenutno nema komentara. Budi prvi i komentiraj!
Ako voliš sok od zove stavi ❤️ Recept za sok od zove (sirup) Sastojci: • 20 cvetova zove (sveži, neoštećeni) • 2 l vode • 2 limuna (oprana, isečena na kolutove) • 1,5 kg šećera • 1 kesica limuntusa (ili 1 ravna supena kašika – oko 10 g) ⸻ P... Više [+]
Ako voliš sok od zove stavi ❤️
Recept za sok od zove (sirup)
Sastojci:
• 20 cvetova zove (sveži, neoštećeni)
• 2 l vode
• 2 limuna (oprana, isečena na kolutove)
• 1,5 kg šećera
• 1 kesica limuntusa (ili 1 ravna supena kašika – oko 10 g)
⸻
Priprema:
1. Cvetove zove lagano operi pod mlazom vode (ili ih samo istresi da ne ubiješ aromu) i stavi u veću posudu.
2. Dodaj vruću prokuvanu vodu, kolutove limuna i limuntus.
3. Pokrij i ostavi da stoji 24 sata na hladnom mestu (ili frižideru).
4. Sutradan procedi kroz gazu ili gusto sito.
5. Dodaj šećer i mešaj dok se ne rastopi (možeš malo zagrejati ako se sporo rastapa).
6. Sipaj u sterilisane flaše i dobro zatvori.