Pretraga tekstova
Njemački kuhar je prošle godine iskoristio više od 2.000 litara kuhinjskog otpada koje je servirao gostima hotela.
 
        Oguljenu koru krompira, stabljike brokule, krajevi paradajza - sve ono što u drugim hotelima završi u smeću, kuhar Dominik Flettner servira - na tanjuru. Kuhar koji radi u hotelu Sail City u njemačkom gradu Bremerhaven već četiri godine pokušava iskoristiti hranu što je više moguće.
Od kore od krompira i mrkve, kuhar između ostalog, pravi čips.
  
"U početku je bilo teško, ali sada to dobro funkcionira", kaže 45-godišnjak. Više od 2.000 litara otpada iskoristio je u svojoj kuhinji prošle godine. Flettner stalno traži nove ideje kako bi izbjegao bacanje hrane, piše Stol.it. 
Od kore krumpira i mrkve pravi čips s kojim ukrašava salate. "Kada o tome pričam ljudima, obično me gledaju u nevjerici", kaže Flettner koji stabljike brokule koristi kao male povrtne odreske, krajevi paradajza završavaju kao juha ili umak.
Isto čini i s mesom pa ono koje nije prikladno za odrezak ili filet, odlazi u kobasice, rolade, gulaš ili bujon.
Tagovi
Bacanje hrane Dominik Flettner Hrana Kuhinjski otpad
Autorica
Više [+]
Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu.
Trenutno nema komentara. Budi prvi i komentiraj!
 Janjska sela tiša nego ikada, ali s najljepšim sirom: Evo kako ga Dragica sprema
                
                
                
                    Janjska sela tiša nego ikada, ali s najljepšim sirom: Evo kako ga Dragica sprema
                     Standardizacija i brendiranje autohtonih proizvoda: Tradicija uz pečat kvaliteta
                
                
                
                    Standardizacija i brendiranje autohtonih proizvoda: Tradicija uz pečat kvaliteta
                     Nives Marušić Radovčić: Smeđa jaja su zdravija od bijelih, dimljeni pršut štetan? Mit, a ne istina
                
                
                
                    Nives Marušić Radovčić: Smeđa jaja su zdravija od bijelih, dimljeni pršut štetan? Mit, a ne istina
                     Biljni sir i ostale "kopije" dobijaju crvene etikete: "Nije 100% mliječni proizvod"
                
                
                
                    Biljni sir i ostale "kopije" dobijaju crvene etikete: "Nije 100% mliječni proizvod"
                     
