Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Iskorištavanje otpada
  • 14.03.2018. 12:00

Kuhar Dominik Flettner otpad od povrća servira na tanjuru

Njemački kuhar je prošle godine iskoristio više od 2.000 litara kuhinjskog otpada koje je servirao gostima hotela.

Kuhar Dominik Flettner otpad od povrća servira na tanjuru
Foto: Bigstockphoto/philipimage
  • 271
  • 18
  • 0

Oguljenu koru krompira, stabljike brokule, krajevi paradajza - sve ono što u drugim hotelima završi u smeću, kuhar Dominik Flettner servira - na tanjuru. Kuhar koji radi u hotelu Sail City u njemačkom gradu Bremerhaven već četiri godine pokušava iskoristiti hranu što je više moguće.

Od kore od krompira i mrkve, kuhar između ostalog, pravi čips.
  
"U početku je bilo teško, ali sada to dobro funkcionira", kaže 45-godišnjak. Više od 2.000 litara otpada iskoristio je u svojoj kuhinji prošle godine. Flettner stalno traži nove ideje kako bi izbjegao bacanje hrane, piše Stol.it

Od kore krumpira i mrkve pravi čips s kojim ukrašava salate. "Kada o tome pričam ljudima, obično me gledaju u nevjerici", kaže Flettner koji stabljike brokule koristi kao male povrtne odreske, krajevi paradajza završavaju kao juha ili umak. 

Isto čini i s mesom pa ono koje nije prikladno za odrezak ili filet, odlazi u kobasice, rolade, gulaš ili bujon.


Tagovi

Bacanje hrane Dominik Flettner Hrana Kuhinjski otpad


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Još nije kasno za sjetvu krompira... #sjetvakrompira