Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agrokor
  • 05.04.2017. 11:15

I Agrofructus blokiran? Tko preuzima Vupik?

Vijest o blokadi računa tvrtke Agrofructus brzo je demantirana. U isto vrijeme, skrbnički račun Podravske banke postao je najveći pojedinačni dioničar redovnih dionica serije A Vupika.

Foto: Goran Ferbezar/PIXSELL
  • 6.170
  • 356
  • 0

Prema podacima Fine, račun tvrtke Agrofructus, dobavljača Agrokora bio je blokiran. Agrokor dobavljačima duguje više 16 milijardi kuna. Nedugo nakon toga, iz Agrofructusa su poručili da je blokada skinuta.

U isto vrijeme, misteriozni skrbnički račun Podravske banke postao je najveći pojedinačni dioničar redovnih dionica serije A Vupika.

Agrokor je donedavno bio na prvom mjestu s 26,86% redovnih dionica serije A no posljednja promjena stanja pokazuje da je pao tek na treće nakon što je račun Podravske banke od njih preuzeo 19,6% dionica, kako piše index.

Agrokor, kakao saznajemo, time nije izgubio kontrolu nad Vupikom, jer kompanija ima dvije serije redovnih dionica jednake nominalne cijene od 40 kuna.

Ukupan broj redovnih dionica Vupika je 4.836.587, od čega je 1.503.254 serije A a 3.333.333 serije B. U seriji B Agrokor i dalje drži 91% dionica.

Foto: Goran Ferbezar/PIXSELL


Tagovi

Agrokor Agrofructus Vupik Blokada


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."