Pretraga tekstova
Osuđenici u Kazneno-popravnom zavodu Kaonik kod Busovače u plasteniku proizvode paprike, paradajz, krastavce, luk, a na drugim površinama grah, kupus, krompir i drugo povrće neophodno za zatvorsku kuhinju!
Osuđenici u Kazneno-popravnom zavodu Kaonik kod Busovače u plasteniku proizvode paprike, paradajz, krastavce, luk, a na drugim površinama grah, kupus, krompir i drugo povrće neophodno za zatvorsku kuhinju!
Na ovaj način, kako prenosi haber.ba, naprave uštedu od oko 30% na povrću, a u planu je kupovina još dva plastenika.
Krenuli su s plasteničkom, ali i s ostalom poljoprivrednom proizvodnjom. Nadaju se da će u narednom periodu uspjeti osigurati barem još dva plastenika kako bi u potpunosti proizvodili povrće i ostale proizvode za svoje potrebe.
Zatvorenici proizvode ekološki zdravu hranu. Nema nikakvih tretiranja povrća niti prskanja pesticidima i zaštitnim sredstvima.
Foto: Wavebreak Media Ltd/Bigstockphoto
Tagovi
Zatvor Plastenik Povrće Eko Zatvorenici
Autorica
Više [+]
Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.
Trenutno nema komentara. Budi prvi i komentiraj!
U Mostaru otvorena prva kušaonica maslinovog ulja u BiH i biti će prva od 12 planiranih kušaonica buduće Ceste maslinovog ulja kroz Hercegovinu. 🫒👏🏻❣️