AgroKlub.ba

\

Povrćarstvo

Dobrodošli na AgroKlub.ba!


Zaboravljena lozinka?
Novi korisnik - Registracija!

Gdje se nalazim? AgroKlub.ba » Povrćarstvo » Kupovali "kupus varaždinac" - dobili trulež!

Kupovali "kupus varaždinac" - dobili trulež!

Kupus i prevara

Kupovali "kupus varaždinac" - dobili trulež!

Datum: 29.12.2016. 08:00

Kategorija:

Povrćarstvo

Vješti prevarant Banjalučanima je prodao truli kupus tvrdeći da je riječ o kvalitetnom "varaždincu".

Umjesto kupusa "varaždinca", brojni su Banjalučani kućama donijeli trulež! Naime, misleći da kupuju kvalitetniji kupus, brojni Banjalučani su nasjeli na trik vještog prodavca koji im je prodao trulež umotanu u listove ove vrste, piše Srpskacafe. Vješti prevarant kupus je prodavao na Novoj pijaci i, kažu, planuo je s njegova kamiona u nekoliko dana.

"Da ga vidim, morao bih da mu čestitam na prevari. Ubijedio me da je "varaždinac", ta neka sorta koja je kvalitetnija, a onda i da moram da čekam tri dana dok ne otvorim vreće, dok "sazri". I ja sam tako i uradio. Kad sam otvorio vreće i počeo da odmotavam bijeli i to još truo kupus, sebi nisam mogao da dođem. Svaka glavica je bila umotana u dva lista "varaždinca" a ja sam kupio pet vreća toga. Još sam u šoku, svaka mu čast kako me prevario", ispričao im je prevareni kupac.

Pet vrećica platio je četiri marke, odnosno izgubio je 20 maraka. U Inspektoratu Republike Srpske kazali su im da nije bilo prijava ovog slučaja.

Foto: njuskalo.hr

Broj pregleda članka: 1674; Uspješnost članka: 193.7

Tagovi: Kupus, Banja Luka, Prevara, Varaždinac

Ključne riječi članka: kupovali, kupus, varazdinac, dobili, trulez, kupus, trulež


Željka Rački-Kristić

Svi tekstovi autora

Autorica Željka Rački-Kristić

Željka je diplomirani agronom sa dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede!