Kontakt - Probiotik d.o.o.
tel: +385912382833
e-mail: probiotik@probiotik.hr
Cijena: na upit
Opis
Način zrenja sira određuje njegovu aromu, miris i konzistenciju. Kao i većina namirnica, sir je podložan onečišćenju mikroorganizmima te je potrebno zaštiti površinu sira da bi se preduhitrio rast plijesni i stvaranje mikotoksina. Pri tom zaštitno sredstvo i primijenjeni sustav zaštite ne smiju mijenjati jedinstvena svojstva i kakvoću sira. U procesu prirodnog zrenja sira, vrlo važnu ulogu ima njega kore sira koja je skupa jer traži mnogo truda i vremena, a istovremeno umanjuje prinos u proizvodnji sira.
Kontaminacija mlijeka sporama klostridija, najčešće Clostridium tyrobutyricum, učestala je kod mlijeka dobivenog od stoke hranjene silažom i uzrok je kasnog nadimanja sira, vidljivog u procesu zrenja sira. Posljedica nekontroliranog rasta i razvoja spora klostridija su značajni gubitci u proizvodnji polutvrdih i tvrdih sireva. Problem je moguće riješiti korištenjem antimikrobnog enzima lizozima, prirodnog zaštitnog sredstva koje se preporuča u proizvodnji mnogih namirnica kod kojih postoji mogućnost porasta sporogenih bakterija.
Za više informacija o ovom proizvodu, molimo kontaktirajte nas na jedan od iznad oglasa navedenih kontakata!
Info
Kategorija: | Sirevi i mliječni proizvodi |
Vrsta oglasa: | Ponuda |
Cijena: | na upit |
Država: | Hrvatska |
Županija: | Zagrebačka |
Datum objave oglasa: | 27.05.2016. |
Datum izmjene oglasa: | 26.05.2022. |
Pregleda: | 5905 |
Šifra oglasa: | 27208 |
Izdvojeni oglasi