Vodice,zemljište 16000m2, mogućnost gradnje, vlastita voda,more 5km

Kontakt - Tomislav023

tel: 0993737101
e-mail: tomislavbakic@yahoo.com

pogledaj sve oglase korisnika

Cijena: 265.892,78 KM ≈ 136.000,00 €

Opis

Na prodaju vrlo rijetka i povoljna nekretnina u srcu Dalmacije, Vodice od 16000 m2 poljoprivrednog zemljišta, ali zbog svoje veličine i lokacije s mogućnošću gradnje na 10% površine zemljišta. Ima vlastitu vodu, konstantne temperature 16 stupnjeva( ljeti i zimi), pH 7.4!
K.O. Vodice br.č.: 5198/29; 5198/30.
Prednosti:
- vlasništvo uredno 1/1, bez sporova
- smješteno u blizini svih sadržaja
- mir, tišina, privatnost, sigurnost
- ograđeno sa sve 4 strane, nema troška ograde
- veći dio je oblik pravilnog pravokutnika dim. cca 75mx180m, a manji dio je u obliku trokuta cca 900m2 ( vidi katastarski položaj tlocrt br.4)
- 3 ucrtana prilazna puta od kojih se jedan koristi iz smjera Zatonske ulice.
- do najbližeg asfaltiranog puta udaljenost 450m, ucrtan javni put širine u prosjeku od 5-8 metara (probijanje i uređenje cijena 5000€ do asfalta podjeljeno na sve vlasnike susjednih terena, zanemariv iznos po vlasniku)
- mogućnost gradnje 10% od ukupne površine, 8m visine, gospodarsko, stambeno, turistički sklop objekata prema p.p. grada Vodice( Po, P, P1),obiteljska kuća, Villa, bazen+ Mobilne, kamene i druge kućice, šatori, staklenik, plastenik,spremište alata i mehanizacije
- kamen za gradnju objekata na terenu
- nema troška spajanja na infrastrukturu
- očišćeno od visokih stabala i makije
- Izmalčirano tlo i isfrezan kamen, spremno za sadnju
- vlastita voda na terenu
- 62 stabla maslina u rodu
- jako puno potencijala za poslove od proizvodnje, prerade, poljoapoteke, turizma i druge djelatnosti u sklopu OPG-a.
(ROI minimalno 20000€ iz proizvodnje i prerade, 20,000€ od turizma godišnje)
- pogodno za obiteljski biznis, "zeleni", "robinzonski" turistički projekt u sklopu OPG-a i prema zakonu o OPG-u ( Smještaj u sobama vile s bazenom za do 20 osoba + 20 smještajnih pozicija za kamp max. 60 osoba + djeca),
- mogućnost zamjene za vozilo ili plovilo uz nadoplatu kupca za iznos do 36,000€

Opširnije:
Zemljište se nalazi u mirnom i tihom dijelu na laganoj uzvisini okruženo maslinicima i kućama za odmor s bazenima i netaknutom prirodom 5 km od mora i centra Vodica. Taman udaljeno od ljetnih gužvi, a ipak blizu svega ( samo 3 km do Lidla, Plodina, 1.5km do asfaltirane Zatonske ulice, 450m do asfaltirane ceste Vodice-Gaćelezi, 4 km do osnovne škole Vodice, itd), osigurava privatnost buduće stambene i/ili turističke građevine.
U krugu 30km nalaze se nacionalni park i parkovi prirode te turistički resorti:
Nacionalni Park Krka, Vransko Jezero, Kornati, Solaris, Aquapark Dalmatia, Fun Park Biograd itd.
Na zemljištu se trenutno nalaze 62 stabala maslina, te nekoliko mladih smokava za koji se može dobiti 4000 kn poticaja godišnje na trenutan broj maslina. Mogućnost intenzivnog maslinika od 600 sadnica omogućava drastično veće poticaje i buduće prinose.
Zemljište nikad nije bilo tretirano kemijskim sredstvima ni gnojivima te je prosječnih mjera od 80m širine x 200m dužine u potpunosti ograđeno i zaštićeno suhozidom sa svih strana, također je u potpunosti očišćeno i izmalčirano malčerom za kamen tako da je spremno za ekološku sadnju kako trajnih tako i godišnjih kultura, proizvodnju meda ili uzgoj životinja i drugih poljoprivrednih djelatnosti.
Zrak je izrazito čist. Sa sjeverne strane se nalazi borova šuma koja također štiti od udara Bure.
Orijentacija laganog nagiba zemljišta je prema Jugoistok,jug pa je tako idealno za vinograd i/ili mješoviti voćnjak također.

Na građevnom dijelu zemljišta moguće je izgraditi gospodarsko, stambeno i turistički sklop objekata maksimalne kvadrature do 1600m2 i visine do 8m, (Npr. prostor za preradu voća i povrća, plastenik, staklenik, kuća,villa s bazenom ili hacienda sa smještajem za vlasnike, zaposlenike i turiste). Sav materijal za gradnju objekata( kamen, zemlja) iz prirodnih izvora nalazi se na zemljištu.
Moguće je obavljati sve zakonske djelatnosti u sklopu OPG-a pa tako i kamp, odnosno Robinzonski kamp, ruralni kamp te kamp odmorište.
Također moguće je postaviti solarne i vjetro sustave za proizvodnju 100% svoje energije, odnosno "OFF GRID" sustav.

Idealno je za kako za poslovni projekt u zelenom, ECO ili robinzonskom turizmu tako i za privatni retreat, ladanjsko imanje, ljetnikovac ili kao promjena životnog stila za osobe i obitelji koje traže bijeg od užurbanog gradskog života, pandemije, potresa i sličnih nepogoda, a prema životu u skladu s prirodom.

Link na dron video: https://www.youtube.com/watch?v=CxcI8K5vtDc

Dogovor za pregled barem dan ranije.

Info

Kategorija: Poljoprivredna zemljišta
Vrsta oglasa: Ponuda
Cijena: 265.892,78 KM
Država: Hrvatska
Županija: Šibensko-kninska
Grad: Vodice
Datum objave oglasa: 25.10.2021.
Datum izmjene oglasa: 25.10.2021.
Pregleda: 210
Šifra oglasa: 51994

Klikni i besplatno predaj do 5 oglasa u Agroklub poljoprivredni oglasnik! Predaj oglas