AgroKlub.ba

\

Poljoprivredni oglasnik

Dobrodošli na AgroKlub.ba!


Zaboravljena lozinka?
Novi korisnik - Registracija!

Gdje se nalazim? AgroKlub.ba » Poljoprivredni oglasnik » Zaštitna sredstva i gnojiva » Gnojiva » Suho topivo gnojivo - Tropicel (idealan za voćarstvo) (15642)

Suho topivo gnojivo - Tropicel (idealan za voćarstvo)

Kontakt:

Agrimatco d.o.o.
Jelengradska 12, Petrijevci
tel: 031/398-027
fax: 031/398-028
e-mail: agrimatco.croatia@agrimatco-eu.com
Svi oglasi Agrimatco d.o.o. »

prikazan: 1359x
datum predaje: 06.04.2015

Zaštitna sredstva i gnojiva - Gnojiva

Kategorija:

Opis Suho topivo gnojivo - Tropicel (idealan za voćarstvo)

Tropicel je suho topivo gnojivo idealan za primjenu u voćarstvu u jesen. Također, može se koristiti i u vinogradarstvu i ukrasnom bilju. Osim mikroelemenata cinka, bora i molibdena sadrži i L-aminokseline i organske ekstrakte. Pogodan je za zemljišnu ili folijarnu primjenu.

Mikroelementi cink, bor i molibden neophodni su za rast biljaka jer povećavaju aktivnost biljnog metabolizma i smanjuju osjetljivost na bolesti i nepovoljne klimatske uvjete. Imaju važnu ulogu u proizvodnji klorofila, fotosintezi, cvatnji, stvaranju plodova i dozrijevanju.

Nedostatak cinka, bora i molibdena uzrokuje metaboličku neravnotežu sa ozbiljnim posljedicama na razvoj biljaka i cjelokupnu proizvodnju.

Primjena u voćarstvu

Tropicel je idealan za primjenu u jesen u voćarstvu, jer se kombinacija cinka, bora, molibdena, L-aminokiselina i organskih ekstrakta akumulira u stablu i hranjiva postaju dostupna biljci u rano proljeće. Može se primjenjivati u kombinaciji sa gnojivima za osnovnu gnojidbu (NPK 7-20-30) unošenjem u tlo ili folijarno u kombinaciji sa ureom (jabuka, višnja...).

Tropicel poboljšava zametanje, razvoj i obojenost plodova kod koštičavog i jezgričavog voća i vinove loze. Kod ukrasnog bilja povećava kvalitetu proizvodnje i otpornost na temperaturni šok. Preporučamo primjenu Tropicela u voćarstvu, vinogradarstvu i ukrasnom bilju. Tropicel se može miješati sa većinom folijarnih gnojiva i sredstava za zaštitu bilja.

Preporučene doze

Kultura

Količine (kg/ha)

Pšenica, zob, ječam

1 - 3

Kukuruz

2 - 4

Lucerna

2 - 3

Krumpir

1 - 3

Paprika, rajčica, patlidžan

1 - 3

Dinja, lubenica, krastavac

2 - 4

Jagoda

1 - 2

Voće

2 - 5

Citrusi

0,25 - 0,5

Tip oglasa: Ponuda, država: Hrvatska


Kontaktiraj oglašivača »

AgroKlub Pretraga

do

Vaša pretraga obuhvaća 5786 oglasa iz poljoprivrednog oglasnika.