Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Slavol S - za tretman sjemena ratarskih i povrćarskih kultura te ožiljavanje reznica

Oglas je neaktivan!

Ovaj oglas više nije aktivan, pogledajte slične oglase iz kategorije: Zaštita sjemena.

Agro-nika d.o.o

Kontakt - Agro-nika d.o.o

pogledaj sve oglase partnera

Cijena: na upit

Opis

SLAVOL S - tretman sjemena ratarskih i povrtlarskih kultura i ožiljavanje rezinica.

SLAVOL S sadrži indol -3 octenu kiselinu - auksin (esencijalni biljni hormon koji regulira sve procese rasta i razvoja biljaka).

Izolirana i kemijskim putem identificirana indol 3 octena kiselina u SLAVOL-u S produkt je metabolizma bakterija koje pospješuju rast biljka (PGPR). Indol 3 octena kiselina koja se nalazi u SLAVOL-u S biološki je aktivna. Stimulira sve fiziološke procese u biljkama, kao i auksin koji se sintetizira u biljnim stanicama. Dodavanjem egzogenog auksina (u Slavolu S) u optimalnim koncentracijama povećava se koncentracija auksina u biljnim stanicama, a samim tim i njegova fiziološka aktivnost. 

Auksine sintetiziraju

BILJKE - mlada tkiva - meristemi izdanaka, korijena, mladi listovi i pelud, plodovi koji se razvijaju, vrh korijena. Auksini se transportiraju provodnim ćelijama floemom i iz stanice u stanicu.

BAKTERIJE koje stimuliraju rast biljaka, tkz. rizobakterije. One žive oko ili na korijenskom sustavu, gdje svojom aktivnošću pozitivno utječu na rast biljaka.

Način djelovanja

Nanošenje Slavola S na sjeme biljaka stimulira klijanje i nicanje, razvoj korijenovog sustava i nadzemnog dijela biljke, auksin IAA (indol -3 octena kiselina) utječe na izduživanje stanica i organa, rast stabljike i koleoptila, razvoj adventivnog i bočnog korijenja, razvoj vodljivog tkiva. Ujednačeno nicanje biljaka olakšava primjenu odgovarajućih agrotehničkih mjera (primjena pesticida, gnojenje, kultivacija) jer biljke prolaze kroz fenološke faze u istom vremenskom razdoblju. Jači korijenski sustav ima veću moć upijanja hranljivih elemenata iz zemlje, što rezultira boljom ishranom biljaka, a veća lisna površina omogućuje intenzivnije procese fotosinteze, veću proizvodnju organskih tvari, što se direktno odražava na prinosu.

Uranjanje reznica ukrasnog bilja u otopinu Slavola S djeluje na rizogenezu - ožiljavanje tj. formiranje korijenskog sustava, razvoj bočnog i adventivnog korijenja i njegovo grananje.

UČINCI PRIMJENE:

  • Snagu nicanja
  • Klijavost sjemena
  • Masu 1.000 zrna
  • Hektolitarsku masu i prinos
  • Izduživanje stanica i organa
  • Povećava lisnu masu i aktivnost fotosinteze
  • Formiranje bočnog i adventivnog korijenja

U nastavku pogledajte video o proizvodu Slavol S:

Info

Kategorija: Zaštita sjemena
Vrsta oglasa: Ponuda
Cijena: na upit
Država: Hrvatska
Datum objave oglasa: 05.03.2019.
Datum izmjene oglasa: 18.03.2020.
Pregleda: 748
Šifra oglasa: 42207

Klikni i besplatno predaj do 5 oglasa u Agroklub poljoprivredni oglasnik! Predaj oglas