Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Sil-All4x4+ inokulant za silažu

Alltech Hrvatska d.o.o.

Kontakt - Alltech Hrvatska d.o.o.

e-mail: marinapp.agroklub@gmail.com

pogledaj sve oglase partnera

Cijena: na upit

Opis

Sil-All4x4+ WS silažni inokulant odlikuje se s nekoliko ključnih značajki koje omogućuju povećanje hranidbene vrijednosti silaže i poboljšanje performansi proizvodnih životinja:

  • Sadrži 4 vrste bakterija i 4 enzima. 
  • Omogućuje izvanredno brzi pad pH
  • Maksimalno smanjuje gubitak suhe tvari silaže koji nastaje uslijed fermentacije
  • Omogućuje maksimalno očuvanje proteina u silaži u izvornom obliku.

Zašto 4 vrste bakterija?

Jedna ili dvije vrste bakterija ne mogu pokriti cijeli raspon uvjeta koji se prirodno javljaju pri siliranju: vanjska temperatura, promjena pH tijekom fermentacije, sadržaj vlage, prisutnost prirodne mikroflore u biljnoj masi. Svaka vrsta bakterija u Sil-All-u (Lactobacillus plantarum, Pediococcus acidilactici, Pediococcus pentosaceus, Propionibacterium acidipropionici) ima svoj optimalni raspon djelovanja u pogledu pH, pa kombinacija vrsta u Sil-All-u omogućuje snažnu kontroliranu fermentaciju kod najrazličitijih okolišnih uvjeta i na velikom rasponu pH i sadržaja suhe tvari. Ključno je pritom da Sil-All4x4+ osigurava više od 1 milijun CFU bakterija po gramu silaže trava, mahunarki ili cijele biljke žitarica. Ovaj broj osigurava potpuno kontroliranu fermentaciju u svim uvjetima siliranja. Posebna uloga bakterije Propionibacterium acidipropionici je da povećava aerobnu stabilnost silaže – smanjuje rizik od naknadnog zagrijavanja i produžuje stabilnost nakon izuzimanja.

Zašto 4 enzima?

Celulaza, hemicelulaza, ksilanaza i amilaza oslobađaju dodatne količine šećera iz biljne mase, koje bi inače ostale izolirane i neiskorištene. Ovo omogućuje dodatnu tvorbu mliječne kiseline i izuzetno brzi pad pH. 

Zašto brzi pad pH?

Tako se smanjuje gubitak suhe tvari, energije i bjelančevina iz silirane mase, jer se skraćuje vrijeme fermentacije i maksimalno kontrolira njezin tijek. 

Pravi protein?

Osnovna kemijska analiza na sirovi protein pokazat će jednake vrijednosti za inokuliranu i neinokuliranu silažu. Međutim, analiza sastava proteina pokazuje da silaža inokulirana Sil-All-om ima znatno viši sadržaj pravog proteina (ova analiza isključuje amonijak i drugi neproteinski dušik), što daje silaži znatno veću hranidbenu vrijednost i bolju ješnost. Sil-All4x4+ omogućuje sadržaj pravog proteina u silaži bliže izvornoj, svježoj masi. To konačno rezultira boljom ješnosti, povećanom mliječnosti i boljim prirastima u tovu. 

Silaža pripremljena uz primjenu Sil-All4x4+ može se, ukoliko je potrebno, početi koristiti već nakon 7-10 dana iza zatvaranja silosa.

Sil-All4x4+ se primjenjuje u količini od 2,5-5 g/tonu silaže/sjenaže (mahunarke, mješavine mahunarki i žitarica, DTS), odnosno 1,5-2,5 g/tonu silaže (kukuruz cijela biljka ili zrno, cijele žitarice, sirak, trave) raspršivanjem vodene otopine preparata na masu za siliranje.  

Način upotrebe

Sil-All4x4+ dodaje se otopljen u vodi, na način da se sadržaj vrećice (250g) Sil-Alla otopi na 100 litara vode, i to tako da se najprije otopi u manjoj količini – 5 l, te zatim dopuni do 100 litara. Ovako pripremljena otopina dostatna je za 50 tona mase (trave i manunarke), odnosno 100 tona mase (kukuruz, sirak) uz preporučenu primjenu 2 litre otopine na tonu mase. Može se koristiti i drukčije omjere, prema potrebi – bitna je doza Sil-All-a u g/t mase. Otopina se raspršuje na masu za siliranje pomoću dozatora na presi ili na silažnom kombajnu.

Pakiranje

Sil-All4x4+ je pakiran u kutije od 1 kg koje sadržavaju po četiri vrećice, svaka po 250 grama netto. Jedna vrećica dovoljna je za 50 T mase za siliranje (2- 5g/t) za trave i mahunarke i 1,5 g/t za silažu kukuruza.
 

 

 

Info

Kategorija: Stočna hrana
Vrsta oglasa: Ponuda
Cijena: na upit
Država: Hrvatska
Datum objave oglasa: 17.05.2019.
Datum izmjene oglasa: 19.01.2023.
Pregleda: 2396
Šifra oglasa: 43187

Klikni i besplatno predaj do 5 oglasa u Agroklub poljoprivredni oglasnik! Predaj oglas