Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Provjerite učinak organske gnojidbe Plantella Organikom na povrtnim kulturama!

Oglas je neaktivan!

Ovaj oglas više nije aktivan, pogledajte slične oglase iz kategorije: Zaštitna sredstva i gnojiva.

Unichem Agro d.o.o.

Kontakt - Unichem Agro d.o.o.

pogledaj sve oglase partnera

Cijena: na upit

Opis

Uspjeh proizvodnje povrća ovisi o brojnim čimbenicima: o pravilno odabranoj sorti, o kvalitetnom i zdravom sjemenu, te povoljnosti agroekoloških uvjeta određenog područja od kojih su najznačajniji klimatski uvjeti i tlo. Tla namijenjena povrćarskoj  proizvodnji moraju biti visoke prirodne plodnosti, dobre opskrbljenosti pristupačnim biljnim hranjivima i sadržaja humusa a na pristupačnost hraniva za biljku uvelike utječu fizikalna svojstva tla (tekstura i struktura), kemijska svojstava tla (pH – kiselost tla i salinitet –opterećenost tla solima), količina organske tvari u tlu (humusa barem 3 – 5 %).

Bez organske tvari zemlja gubi plodnost. Svake se godine 1-2% organske tvari gubi procesom mineralizacije. Organsku tvar gubimo i berbom plodova i usijeva te iznošenjem ostataka nakon rezidbe. 

Dodavanjem odgovarajuće organske tvari u zemlju veća je učinkovitost tla a ujedno utječemo na povećanje prinosa. Jedini način za unos  organske tvari u tlo je organska gnojidba. Dodavanjem organskih gnojiva povećava se količina organske mase, humusa, istodobno je tlo biološki aktivno, što povećava plodnost. Biljke opskrbljene organskim gnojivima imaju zdrav i gusto razgranat korijenov  sustav. 

Organska gnojiva su kvalitetan stajnjak, peletirana organska gnojiva, zelena gnojidba, kompost... Stajnjak je jako dobar ali mora biti zreo (fermentiran), moramo ga dodati u velikim količinama kako bi postigli cilj- stvorili humus i obogatili organsku tvar i razgradnja traje do 4 godine.

Moderna gnojiva kao što je peletirano gnojivo Plantella Organik idealno je organsko gnojivo s kojim se lakše i jednostavnije obavlja gnojidba. PLANTELLA ORGANIK je najbolja zamjena za stajnjak.

Znamo da je poprilično teško i skupo razbacati par tona stajskog gnojiva a s gnojidbom Plantella organikom lakše je ali i ekonomičnije. Zbog visokog postotka suhe tvari u Plantella organiku  potrebna je puno manja količina naspram stajnjaka a učinak je bolji.

Pored visoke kakvoće hranjiva koje sadrži, njegova je prednost i lakša manipulacija, a osim toga ne sadrži ni sjemenje korova ni ličinke štetnika i ne sadrži klice bolesti. Peletirana  gnojiva nemaju višegodišnje djelovanje, pa se moraju upotrebljavati svake godine u preporučenoj količini koja je navedena na ambalaži. 

Rezultati primjene Plantella organika na povrtnim kulturama

Primjenom organskog gnojiva Plantella organik na povrtnim kulturama dobili smo sljedeće rezultate: 

  • Pokuse smo izvodili kontinuirano 3 godine
  • Pri svakoj kulturi  (rajčica, paprika, luk, krumpir, kupus) povećan je prinos za  12 %. 
  • Povećala se i kvaliteta proizvoda:
    10-20 % više suhe tvari 
    do 10 % više  C vitamina
    18 % više šećera

Rezultati na pokusnim poljima pokazali su da takve biljke imaju više zdravog lišća, da su otpornije na bolesti, a bolja je i kakvoća uroda. U usporedbi s „industrijskom“ proizvodnjom hrane povećan je i udio askorbinske kiseline, odnosno vitamina C. Prema mjerilima FAO i Svjetske zdravstvene organizacije udio vitamina C jedan je od pokazatelja kvalitete uroda. Budući da je vitamin C rezultat djelovanja mikroorganizama i enzima koji žive u humusu, možemo zaključiti da oni sudjeluju u važnim procesima u času oblikovanja plodova. Svijetloj budućnosti organskog gnojenja doprinosi i činjenica da se u intenzivnoj proizvodnji hrane upotrebljava sve više mineralnih gnojiva koja nepovratno smanjuju sloj prirodnog humusa. Upravo se radi toga u razvijenom svijetu sve više pojavljuje pitanje kako preusmjeriti način proizvodnje hrane i sačuvati preostale rezerve humusa, od kojeg zaista ovisi čovjekov opstanak. Zato se sve više profesionalnih proizvođača kao i ljubitelja vrtlarenja, uzgoja voćaka, vinove loze i slično odlučuje za povećanje udjela humusa upotrebom organskog gnojiva s produljenim djelovanjem u obliku peleta Plantella organik.

U nastavku možete pogledati kratki video prilog o gnojivu Plantella Organik:

apliakcija-napravi-vrt

Info

Kategorija: Zaštitna sredstva i gnojiva
Vrsta oglasa: Ponuda
Cijena: na upit
Država: Hrvatska
Županija: Zagrebačka
Datum objave oglasa: 04.04.2019.
Datum izmjene oglasa: 26.02.2020.
Pregleda: 1584
Šifra oglasa: 42682

Klikni i besplatno predaj do 5 oglasa u Agroklub poljoprivredni oglasnik! Predaj oglas