Mesurol FS 500

Bayer d.o.o.

Kontakt - Bayer d.o.o.

Bayer d.o.o.
Radnička 80, 10020 Zagreb
tel: +385 1 6599 999
fax: +385 1 6599 985

pogledaj sve oglase partnera

Cijena: na upit

Opis

Mesurol FS 500 već nekoliko godina odlično djeluje kao sredstvo za odbijanje ptica. S ekološkog i troškovnog stanovišta tretiranje sjemena najprikladniji je je postupak za zaštitu bilja od podzemnih štetnika. Mesurol FS 500 je pripravak za specijalizirane dorade sjemena.

Sastav metiokarb (500 g/L)

Formulacija tekuća koncentrirana suspenzija za tretiranje sjemena (FS)

Uporaba

Mesurol FS 500 se koristi kao:

a) insekticid za suzbijanje žičnjaka (Elateridae) tretiranjem sjemena:

- kukuruza, u količini 1,5-2 l na 100 kg sjemena i

- suncokreta i uljane repice, u količini 2 l na 100 kg sjemena uz napomenu, da se sredstvo primjenjuje neposredno prije sjetve i da se nakon toga sjeme ne smije čuvati duže od 3 mjeseca, jer može doći do smanjenja klijavosti.

b) repulzivno sredstvo za odbijanje ptica koje vade sjeme iz tla nakon sjetve (vrane, fazani i druge), za primjenu na sjeme kukuruza i suncokreta, u količini 1 l na 100 kg sjemena.

Ograničenja

Tretirano sjeme ne smije se ostavljati na površini tla. Ručna sjetva nije dozvoljena. Tretirano sjeme ne smije se koristiti za ishranu ljudi, riba, toplokrvnih životinja i za industrijsku preradu. Kod uskladištenja sjemena potrebno je spriječiti kontaminaciju krmiva.

Fitotoksičnost

Primijenjen u preporučenim količinama i na opisani način, Mesurol FS 500 nije fitotoksičan za navedene kulture. Ne preporuča se tretiranje linija kukuruza.

Zaštita okoliša

Nije dopuštena primjena sredstva u vodozaštitnim zonama. Kod primjene spriječiti onečišćenje bunara, jezera i vodotokova radeći najmanje 20 m udaljeno.

Ostatke škropiva ne izlijevati u kanale i kanalizaciju.

Aviotretiranje

Primjena iz zrakoplova nije dopuštena.

Miješanje

Ne preporuča se miješanje s drugim sredstvima.

Karenca

Osigurana je vremenom i načinom primjene sredstva.

Skladištenje

Skladištiti u izvornoj ambalaži, u zaključanoj prostoriji, izvan dosega djece. Prostor mora biti suh i prohladan, bez hrane, pića i stočne hrane. U prostoru ne smije biti izvora paljenja (zabranjeno pušenje) i zapaljivih materijala niti eksplozivnih materijala. Temperatura ne smije biti niža od 5 °C ni viša od 30 °C.

Iskustva s terena

Mesurol FS 500 odličan je repelent za ptice. Dobro djeluje protiv žičnjaka u godinama kad je napad prosječan. S Mesurolom možemo dodatno raskužiti sjeme, koje je već tretirano drugim sredstvima.

Info

Kategorija: Zaštita sjemena
Vrsta oglasa: Ponuda
Cijena: na upit
Država: Hrvatska
Datum objave oglasa: 07.08.2009.
Pregleda: 7111
Šifra oglasa: 178

Klikni i besplatno predaj do 5 oglasa u Agroklub poljoprivredni oglasnik! Predaj oglas