Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Massey Ferguson RB 4160V - stroj za baliranje s promjenjivom komorom

Austro Diesel GmbH

Kontakt - Austro Diesel GmbH

Austro Diesel GmbH
Concorde Business Park 3/2
A-2320 Schwechat
T: +385 (0) 1 56 20 791
M: +385 (0)99 22 98 415

pogledaj sve oglase partnera

Cijena: na upit

Opis

Strojevi za baliranje okruglih bala RB 4160V i RB 4180V s promjenjivom komorom raspolažu jedinstvenom platformom te oblikuju bale promjera do 1,60 ili čak 1,80 m.

Usto, opremljeni su patentiranim sustavom oblikovanja bala Constant Pressure System (CPS) koji kombinira mehaničke i hidrauličke sile kako bi proizvele usklađene bale visoke gustoće.

Velika brzina protoka i izvanredna troškovna učinkovitost.

Model Ø Komora za bale (M) Širina komore za bale (M) Radna širina sakupljača (M) Težina (kg)
MF RB 4160V 0,90 - 1,60 1,23 2,00/2,40 3.690

Sakupljač

Dizajn MF sakupljača nema zakrivljenu putanju te omogućuje značajno veće radne brzine. Zbog manjeg broja pokretnih dijelova sakupljač je bez zakrivljene putanje mirniji, jednostavniji za korištenje i istovremeno pouzdaniji. Pored toga, smanjeni troškovi održavanja i manje nužnih postavki štede vrijeme i time povećavaju učinkovitost.
Sustav sakupljača opremljen je s pet nizova zubaca koji imaju razmak od 64 mm zbog čega u svakom trenutku omogućuju visoku brzinu protoka i mirno ravnomjerno punjenje čak i pri velikim brzinama. Na strojevima za baliranje okruglih bala MF Pickup je montiran u neposrednoj blizini rotora čime se poboljšava protok materijala, a smanjuje opasnost od blokiranja.

Xtracut

Strojevi za baliranje okruglih bala Masseya Fergusona mogu se opremiti s 13, 17 ili 25 noževa i osmišljeni su za optimalan rad. Ovi rezači odlikuju se najdužim noževima dostupnima na tržištu. Time se jamči da se ni jedan neobrađeni usjev ne provuče.
Xtracut 17 i 25 raspolažu dvjema hidraulički pogonjenim grupama noževa kojima se može upravljati iz kabine na zahtjeva kupca. 
Vozač može odabrati: jednu grupu noževa, obje grupe noževa ili bez noževa.

Hydroflexcontrol

MF strojevi za baliranje okruglih bala opremljeni su jednistvenim sustavom zaštite Hydroflexcontrol koji radi u dvije faze kako bi maksimalno povećao učinkovitost u polju i smanjio razdoblja prekida rada:

Prva faza: Automatski mehanički ovjes poda za otklanjanje manjih blokada
Druga faza: Hidraulički upravljano sniženje poda za otklanjanje većih začepljenja
U prvoj fazi Hydroflexcontrol se brine da se prednji dio baze dovodnog kanala može pomicati gore-dolje čime se može spriječiti i do 80 % potencijalnih začepljenja. Na taj se način smanjuju razdoblja prekida rada odnosno produžuje razdoblje rada.
Ako ipak dođe do blokade, vozač iz kabine aktivira drugu fazu sustava Hydroflexcontrol u kojoj se stražnji dio baze dovodnog kanala hidraulički podiže i spušta te na taj način pouzdano dovodi sva začepljenja u komoru za bale. Na taj se pak način smanjuju razdoblja prekida rada.

Komora za bale

Bočne stijenke komore za bale pouzdano se i sigurno usmjeravaju tijekom postupka proizvodnje pomoću dvaju kotača velikog promjera zavarenih na okviru. Oni se brinu o dugotrajnom i prije svega stabilnom povezivanju tako da se produljuje životni vijek, a ravnomjerna gustoća bala je zajamčena.
Četiri dvoslojna beskrajna remenja brinu se za odličnu postojanost bala. Zahvaljujući dvama čvrstim slojevima od posebnog sintetičkog materijala, remenja se odlikuju visokom otpornošću i kada djeluju velike sile koje se pojavljuju pri oblikovanju teških silažnih bala.

Patentirani sustav oblikovanja bala odlikuje se stražnjim vratima koja se pri prešanju pomiču naniže tako da se rastuće bale mogu pomicati prema natrag. K tome, komora za bale sastoji se i od odvojenog dijela s dva dodatna valjka kako bi se osigurala odlična jezgra bala.  
To rezultira dodatnim prednostima:

Manji tlak u prihvatnom području

Ravnomjerna raspodjela tlaka na brojne komponente koje sudjeluju u oblikovanju i zgušnjavanju bala
Smanjenja potražnja energije
Opcije vezivanja
Vrlo učinkovit sustav vezivanja Varionet opremljen je posebnim sustavom za vezivanje i širenje koji se brine za najrazličitije širine i vrste mreža te za brzo i pouzdano vezivanje bala od ruba do ruba ili oko njih.

Uz sustav Varionet ili Variotwin savršeno oblikovane bale dobivaju savršeno vezivanje pri čemu se vrijeme vezivanja skraćuje, a vezivni materijal štedi nakon čega se bale mogu sigurno i pouzdano prevoziti i skladištiti.

Nadzor i upravljanje

Strojevi za baliranje s promjenjivim komorama Massey Ferguson mogu se upravljati ili pomoću ISOBUS kontrole preko zaslona traktora ili preko E-Control-a odnosno nadzornog sustava E-Link Pro pri čemu obje izvedbe omogućuju potpuno upravljanje strojem iz vozačevog sjedala.

Jedinstvene značajke

Massey Ferguson je vodeći svjetski brend s bogatim iskustvom u proizvodnji sijena i silaže na svim kontinentima. Iznimna ponuda strojeva za baliranje okruglih bala Masseya Fergusona odlikuje se dugim životnim vijekom i sigurno će nadmašiti Vaša očekivanja. Samo zahvaljujući visokom broju jedinstvenih i patentiranih funkcija poput prijenosa podijeljene snage, vanjske oplate i podmazivanja, naši se strojevi ističu iz mase.
 

Info

Kategorija: Mehanizacija
Vrsta oglasa: Ponuda
Cijena: na upit
Država: Hrvatska
Datum objave oglasa: 27.05.2020.
Pregleda: 224
Šifra oglasa: 47047

Klikni i besplatno predaj do 5 oglasa u Agroklub poljoprivredni oglasnik! Predaj oglas