Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Massey Ferguson kombajn MF Activa S 7347 S

Austro Diesel GmbH

Kontakt - Austro Diesel GmbH

Austro Diesel GmbH
Concorde Business Park 3/2
A-2320 Schwechat
T: +385 (0) 1 56 20 791
M: +385 (0)99 22 98 415

pogledaj sve oglase partnera

Cijena: na upit

Opis


MF ACTIVA S-modeli su prava svestrana čuda i uklapaju se u sva gospodarstva s izmjenjivim plodoredom. MF 7345S s pet slamotresa i MF 7347S sa šest slamotresa odlikuju se kvalitetom finalne izrade i jačinom protoka pod najtežim uvjetima. U oba modela ton zadaje poboljšani AGCO SISU POWER SCR-motor i oba mogu biti isporučena s poznatim MF PowerFlow otkosnim uređajem. Ali može još i fleksibilnije. Već prema stanju usjeva na području korištenja – dakle jesu li suhi ili vlažni – ACTIVA S može se naručiti u dvije verzije: ili s konvencionalnim kosim elevatorom i jednostavnom košarom ispod vršidbenog bubnja, ali postoji i mogućnost dodatne kombinacije razdvajanja s rotirajućim razdvajalom „Multi-Crop Separatorom“ i uvlačećim valjcima „PowerFeed-Roller“.

Unutrašnji prostor kabine je u pogledu komfora potpuno usklađen – dizajniran za udobnost i s višestruko podesivim, zračno ogibljenim sjedalom za vozača, zatim naslonom za ruke i elementima za upravljanje i podešavanje, koji su integrirani u konstrukciju sjedala. Spremnik zrna volumena 8600 litara s elektronički sklopivim poklopcem produljuje vrijeme korištenja između dva pražnjenja. Načelno gledano MF ACTIVA S ćete kod žetve doživjeti kao izuzetno fleksibilnu i sigurnu investiciju.

Model Snaga /KS Motor/Zapremnina Razdvajanje Spremnik zrna L
MF 7347 S 276 Agco Power 6 cil. SCR /7,4 l 6 slamotresa 8600

Vršidba

Teški vršidbeni bubanj i različiti sustavi razlučivanja Zahvaljujući teškom vršidbenom bubnju promjera 600 mm i vršidbenoj košari za teške uvjete ACTIVA S-modeli nose se bez problema s vršidbom više različitih kultura.
Masa vršidbenog bubnja povećana je s dodatnim utezima, što udarnim letvama kod izvršavanja klasa daje više težine. Time je pogon rasterećen, te istovremeno snižena potrebna snaga i potrošnja goriva stroja. Vršidbena košara ima dva područja s različitim razmakom žica, čime se postiže optimalan odnos između povećanog kapaciteta vršidbe i nesmetanog protoka usjeva.
Neovisno podešavanje ulaza i izlaza košare izvodi se električnim putem iz kabine. Tako vozač može košaru prilagoditi uvjetima vršidbe ili oba dijela košare usporedno podešavati. Kupac može odlučiti kako će stražnji dio vršidbenog bubnja nastaviti razlučivanje. S jedne strane postoji dodatni ABC odbojnik – okretni bubanj s košarom, osigurava daljnjih 14 gradi (12,6 stupnjeva) obuhvata bubnja košarom.

Ako želite veću fleksibilnost, odlučite se za Multi-Crop Separator (MCS) s PowerFeed-Roller-om. Ova kombinacija namijenjena je za bolje razlučivanje zrna kod istovremenog blažeg tretiranja slame. MCS je rotaciono odvajalo, koje može biti potpuno podignuto kad nije u uporabi. Tako povećavate fleksibilnost žetve a uzorci zrna dobivaju na kvaliteti naročito kod suhih uvjeta i kod krhke slame. Kod PowerFeed-Rollera je jedan sabirni valjak na dnu kosog transportera, koji jamči ujednačeno hranjenje vršidbenog bubnja.

Otkosni uređaj

FreeFlow ili PowerFlow – kako vama odgovara otkosni uređaji prikladni su za većinu vršidbenih kultura. Sastoje se od varenog okvira s vijcima pričvršćenog pločom, tako da se pojedinačni dijelovi (pr. stol otkosnog uređaja) po potrebi mogu brzo zamijeniti. Rezanje preuzimaju učinkoviti Schumacher-noževi s 1254 udarca u minuti i sa Schumacher-pogonom. Iza kose požetu masu prihvaća uvlačeća pužnica promjera   610-mm, koja po cijeloj duljini ima uvlačeće prste, kako bi požetu masu ravnomjerno podijelila po širokom kosom transporteru.
Za podešavanja na otkosnom uređaju i vitlu predviđena je višenamjenska ručica u kabini. Svi strojevi imaju serijski ugrađenu AutoLevel-funkciju i reguliranje visine rezanja, tako da otkosni uređaj optimalno radi i na neravnim površinama. Podizač klasova može se dodatno montirati, a zahvaljujući za to standardiziranim spojnicama vrijeme postavljanja je značajno kraće. Otkosni uređaji dostupni su sa širinom reza od 4,80 m do 7,60 m.

PowerFlow
Repica, grašak i raž su ponekad teški za žetvu kao i polegla pšenica i ječam. Međutim s PowerFlow-otkosnim uređajem takvi problemi su prošlost. Aktivni protok požete mase pokretnom trakom osigurava kontinuirani dovod do vršidbenog aparata s klasom prema naprijed i dodatno smanjuje gubitke na otkosnom uređaju. Testovi su pokazali, da se protoci pod otežanim uvjetima s PowerFlow mogu povećati za oko 73 posto! Po želji dostupna je posebna pužnica za repicu, koja u stanju visokoga rasta omogućava daljnji porast protoka. Otkosni uređaj dostupan je sa širinom zahvata od 5,50 m do 6,20 m.

Motor
SCR-motori: oslobođeni gubitaka snage i s niskom potrošnjom. Kombajni MF ACTIVA S pogonjeni su poboljšanim AGCO SISU POWER motorima stupnja-IIIB sa SCR (selektivnom katalitičkom redukcijom) i DOC (dizel oksidacijskim katalizatorom). Elektronički regulirani motori pružaju dovoljno snage za ujednačenu ekonomičnu žetvu u svim uvjetima.

Prednost na uštedi goriva u odnosu na ranije modele  iznosi oko 10 posto! Također osigurava da motori rade u okvirima zadanih relevantnih propisa o zaštiti okoliša. Kao i kod drugih sličnih sustava za SCR motore, usputno je izveden odvojeni 80-litarski spremnik dizel redukcijskog sredstva AdBlue (DEF), pokraj spremnika za gorivo.

Kabina

Upravljačka centrala – više komfora, više mogućnosti rukovanja Kao što i priliči strojevima velike snage i propusne moći,  kabina MF ACTIVA S plijeni  maksimalnim komforom i izvanrednom jednostavnošću rukovanja. Klima uređaj i grijanje ovdje su standardno obilježje. Sjedalo sa zračnim ogibljenjem ima naslon za ruke s ugrađenom konzolom. Tamo se nalazi također i visefunkcionalna ručica i red sklopki na preklapanje za uobičajene funkcije, kao na primjer za uključivanje vršalice. Dodatno se nudi upravljanje otvaranjem i zatvaranjem poklopca spremnika za zrno. Za instruktora vožnje predviđeno je suvozačko sjedalo.

Sva podešavanja stroja pokazuju se na monitoru sustava za vođenje AGRITRONIC Plus, unutar čega je također i zazor korpe na ulazu i na izlazu. S navedenom naprednom tehnikom moguće je primjerice nadzirati brojeve okretaja bubnja i ventilatora ili visinu rezanja i gubitke. Kroz veliki prozor na spremniku za zrno vozač ima slobodan uvid u spremnik i može procjenjivati kvalitetu ovršenoga zrna.

Veliki vjetrobran prostrane kabine nudi odličan pogled na područje ispred kabine, dok sama kabina posjeduje izvanrednu ponudu svjetlosnih izvora: šest radnih reflektora u krovu, opremljeni su podesivim i dugovječnim svjetiljkama H9 s jakim svjetlom.   Dolje niže nalaze se dva reflektora za osvjetljenje ceste s dugim i kratkim svjetlom, dva daljnja za dugo svjetlo i još jednom dva radna reflektora.

Info

Kategorija: Kombajni
Vrsta oglasa: Ponuda
Cijena: na upit
Država: Hrvatska
Datum objave oglasa: 26.05.2020.
Datum izmjene oglasa: 26.05.2020.
Pregleda: 1615
Šifra oglasa: 47036

Klikni i besplatno predaj do 5 oglasa u Agroklub poljoprivredni oglasnik! Predaj oglas