AgroKlub.ba

\

Poljoprivredni oglasnik

Dobrodošli na AgroKlub.ba!


Zaboravljena lozinka?
Novi korisnik - Registracija!

Gdje se nalazim? AgroKlub.ba » Poljoprivredni oglasnik » Zaštitna sredstva i gnojiva » Gnojiva » Kelatex Zn – pogodan za kukuruz, voćarstvo i povrtlarstvo (15632)

Kelatex Zn – pogodan za kukuruz, voćarstvo i povrtlarstvo

Kontakt:

Agrimatco d.o.o.
Jelengradska 12, Petrijevci
tel: 031/398-027
fax: 031/398-028
e-mail: agrimatco.croatia@agrimatco-eu.com
Svi oglasi Agrimatco d.o.o. »

prikazan: 1068x
datum predaje: 06.04.2015

Zaštitna sredstva i gnojiva - Gnojiva

Kategorija:

Opis Kelatex Zn – pogodan za kukuruz, voćarstvo i povrtlarstvo

Kelatex Zn je formulacija koja sadrži cink sa dodatkom organskih ekstrakta i L-aminokiselina. Preporuča se za korištenje u kukuruzu, voćarstvu i povrtlarstvu. Kelatex Zn je suh topiv proizvod, razvijen kao formulacija koja je jednostavna za primjenu i kompatibilna sa većinom gnojiva i folijarnih sredstava za prskanje.

Visoka koncentracija cinka omogućava aktivno učestvovanje u mnogobrojnim metaboličkim procesima, koji su važni za pravilan rast i funkcioniranje biljaka. Cink je sastavni dio mnogih enzima i značajan je u sintezi hormona rasta (Auksin) i u razvoju reporoduktivnih organa, a sudjeluje i u oplodnji.

Neodstatak Cinka se najčeće javlja u rano proljeće, kada je temperatura tla niska, obično na alkalnim tlima, gdje je prisutna visoka koncetracija fosfora, kalcija i željeza. Simptomi nedostatka cinka su: patuljasti, rozetasti izgled biljke; klorotične pjege na listu; blijedo zelena boja listova. Nedostatak cinka također povećava opadanje mladih plodova i smanjuje veličinu ploda.

Kelatex Zn stimulira rast biljaka i pozitivno utječe na sadržaj auksina u biljci i pospješuje stvaranje škroba zahvaljujući visokoj koncetraciji cinka. Primjenom Kelatex Zn biljci pomažemo brzi povratak u optimalne uvjete razvoja.

Kelatex Zn treba se koristiti preventivno, ali se može koristiti i po pojavi simptoma nedostatka cinka. Može se primjenjivati folijarno, zemljišno ili preko sustava za navodnjavanje kap na kap.

Preporučene doze

Kultura

Količine (kg/ha)

Pšenica, zob, ječam

1 - 3

Kukuruz

2 - 4

Lucerna

2 - 3

Krumpir

1 - 3

Paprika, rajčica, patlidžan

1 - 3

Dinja, lubenica, krastavac

2 - 4

Jagoda

1 - 2

Voće

2 - 5

Citrusi

0,25 - 0,5

Tip oglasa: Ponuda, država: Hrvatska


Kontaktiraj oglašivača »

AgroKlub Pretraga

do

Vaša pretraga obuhvaća 5785 oglasa iz poljoprivrednog oglasnika.