Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

KELATEX BOR

Biogal d.o.o.

Kontakt - Biogal d.o.o.

Biogal d.o.o.
N. Š. Zrinskog 2F, Višnjevac
tel: 031/351-277
mob: 098/1856329
fax: 031/351-073 Biogal d.o.o. Registriran je na Trgovačkom sudu u Osijeku pod br. 030054164. Temeljni kapital 797.600kn.
Članovi uprave: Kričkič Darko-direktor, Kričkić, M.
 

pogledaj sve oglase partnera

Cijena: na upit

Opis

Kelatex B je suho topivo gnojivo, dobiveno iz borne kiseline i natrij-tetraborata, posebno pripravljeno da spiječi pomanjkanje bora i liječi od njegovog nedostatka. Osim visoke koncentracije bora, sadrži i L-aminokiseline i organske ekstrakte, što omogućuje lako usvajanje i premještanje bora unutar biljke.
Kelatex B uravnotežuje fotosintezu i stanično disanje.

Uravnotežena koncentracija bora potiče vegetativni rast i staničnu diobu, pomažući u sintezi nukleinskih kiselina i klorofila, te u proizvodnji i transportu šećera. Bor je neophodan element u procesu oprašivanja i oplodnje, jer potiče formiranje peludne cjevčice a uključen je i u translokaciju kalcija i biljnih hormona.
Visoka koncetracija L-aminokiselina i organskih ekstrakta poboljšava lako usvajanje i premještanje bora unutar biljke, te omogućava brzo prevladavanje stresa uzrokovanog neuravnoteženom ishranom.

Simptomi nedostatka bora su: izumiranje točaka rasta stabla i korijena, raspadanje provodnog sustava biljaka (floema), biljka poprima žbunasti izgled, poremećaj u formiranju ploda, korijena i gomolja, plodovi zaostaju u rastu, poprimaju deformirani oblik i nedjednaki su. Nedostatak bora često je popraćen nedostatkom kalcija, jer je translokacija kalcija usko vezana uz prisutnost bora.

Preporučamo primjenu Kelatex B u šećernoj repi, soji, suncokretu, vinogradima, voćnjacima jabuke i višnje, u kupusnjačama i rajčici dva puta tokom vegetacije.

Info

Kategorija: Gnojiva
Vrsta oglasa: Ponuda
Cijena: na upit
Država: Hrvatska
Županija: Osječko-baranjska
Datum objave oglasa: 13.01.2015.
Datum izmjene oglasa: 21.07.2023.
Pregleda: 2350
Šifra oglasa: 16193

Klikni i besplatno predaj do 5 oglasa u Agroklub poljoprivredni oglasnik! Predaj oglas