Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

H-85 – visoko topiva huminska kiselina

Agrimatco d.o.o.

Kontakt - Agrimatco d.o.o.

Agrimatco d.o.o.
Jelengradska 12, Petrijevci
tel: 031/398-027
fax: 031/398-028

pogledaj sve oglase partnera

Cijena: na upit

Opis

H-85 je visoko topiva huminska kiselina dobivena iz minerala leornadita iz Sjeverne Dakote, koja poboljšava teksturu tla, povećava mikrobiološke aktivnosti u tlu i poboljšava absorbciju hranjiva.

Preporuke za primjenu

Preporučamo primijeniti H-85 na tla sa niskim postotkom organske tvari, strukturalnim problemima, niskim postotkom dostupnih hranjiva i niskom mikrobiološkom aktivnosti. Da bismo postigli ujednačenu suspenziju, najbolje je rastopiti H-85 u vodi u dozi od 140g/l vode.

Za tretiranje sjemena napraviti otopinu sa 5 grama H-85 na litru vode. Poprskati sjeme sa otopinom, osušiti i odmah sijati. H-85 se također može koristiti na presadnicama. Umočiti korijen presadnice u otopinu prije presađivanja.

H-85 je kompatibilan sa većinom gnojiva, osim sa onima koja sadrže kalcij, a posebno kalcij nitrat. H-85 može se primjenjivati kroz sustave za navodnjavanje ili folijarno. Preporučamo primijenu u 2 ili 3 aplikacije u intervalima od 10-14 dana.

Sastav

H-85 je prah koji sadrži 850 g/kg huminskih i fulvinskih kiselina koji su dobiveni iz minerala leonardita. (65% huminskih kiselina i 20% fulvinskih kiselina).

Tehnički podaci

Tlo sadrži mnoge mikrobiološke, kemijske i fizičke elemente koji su važni za razvoj života. Sastoji se od minerala (25%), organske tvari (5%), vode (25%) i zraka (25%). Humus, koji nastaje humifikacijom organske tvari jedan je od glavnih čimbenika kvalitete i plodnosti tla. Humus se sastoji od huminske kiseline, fulvinske kiseline i humina. Tla siromašna organskim tvarima su loše strukture, lako se stvara pokorica i teško se obrađuju.

H-85, koji sadrži 85% huminskih i fulvinskih kiselina, poboljšava strukturu tla, povećava mikrobiološke aktivnosti u tlu i absorbciju hranjiva. Također spriječava nakupljanje soli u tlu te poboljšava vodopropusnost i zračnost tla. Kod biljaka ubrzava podijelu stanica i klijanje sjemena. Pomaže zdrav razvoj korijenovog sustava.

Tlo sa visokim sadržajem huminskih kiselina omogućava optimalno usvajanje hranjiva. Na takvom tlu neznatno je ispiranje dušika. H-85 stimulira razvoj korijena, smanjuje ispiranje sredstava za zaštitu bilja i nitrata u podzemne vode. H-85 smanjuje zaslanjivanje tla na način da veže soli i smanjuje im toksičnost.

H-85 smanjuje eroziju tla. Primjenom H-85 dostupnost hranjiva biljci postaje optimalna na način da se povećava propusnost stanične membrane. Ubrzavajuću diobu stanica, stimuliraju razvoj biljaka, povećavaju ukupnu biljnu masu i udio suhe tvari.

Kultura

Količine

(kg/ha)

Primjena

Povrće

10 - 15

Tijekom cijele vegetacije

Žitarice

5 - 10

U vrijeme sjetve i cvjetanja

Voće

10 - 20

4 aplikacije:

  • za vrijeme pupanja
  • za vrijeme cvatnje
  • za vrijeme plodanja
  • za vrijeme razvoja ploda

Ukrasno bilje

15 - 20

Tijekom cijele vegetacije

Info

Kategorija: Gnojiva
Vrsta oglasa: Ponuda
Cijena: na upit
Država: Hrvatska
Datum objave oglasa: 06.04.2015.
Datum izmjene oglasa: 09.04.2021.
Pregleda: 8162
Šifra oglasa: 15643

Klikni i besplatno predaj do 5 oglasa u Agroklub poljoprivredni oglasnik! Predaj oglas