Guttler - SuperMaxx kultivator

Kontaktiraj

Güttler Kft. (SRB)

Kontakt - Güttler Kft. (SRB)

tel: +381691842533
e-mail: petes.csilla@guttler.rs

pogledaj sve oglase partnera

Cijena: na upit

Opis

 • Višenamensko oruđe, koristi se preko cele godine
 • veliki površinski učinak
 • povoljnija potrošnja goriva
 • niski troškovi održavanja

Prolećna obrada tla: brže zagrevanje zemljišta

Ako zemljište najpre provetrimo ono se brže zagreje. Naročito je ovo važno u proleće, jer klijanje jarih useva umnogome zavisi od temperature zemljišta. Posle provetravanja tla sa Supermaxx-om grudve se mnogo bolje razbijaju sa Güttler valjkom nego u slučaju svežeg, u vlažnom stanju izgnječenog zemljišta. Upotreba valjka se preporučuje neposredno pre setve ili sa njom u jednom prohodu. Zato SuperMaxx u sebi ne sadrži nikakav valjak za sabijanje. 

Ujednačenija dubina setve
Predsetveno "Güttlerovanje" rezultira donji sloj fine, iznad nešto grublje strukture zemljišta. Ovo dovodi do rezultata: Izvrsna posteljica semena, bolji smeštaj semena, odnosno biljni sklop pune životne snage. Korišćenjem setvospremača Güttler Front u jednom prohodu, neposredno pre setve se ostvaruje izgrađivanje zemljišta i priprema posteljice semena. Na ovaj način možete uštediti energiju i vreme.

Jesenje ljuštenje strnjišta: očuvanje vlažnosti zemljišta, idealno nicanje

Koristite Güttler SuperMaxx za plitko ljuštenje strništa u više prohoda u interesu postizanja optimalnog zemljišta: Veoma plitka obrada u prvom radnom prohodu: Brane SuperMaxx kultivatora stvore jedan tanak sloj mešavine slame i zemlje, koja očuva tako vrednu vlagu u zemljištu, stvoreći idealnu okolnost za nicanje i klijanje. Potpuna obrada u drugom prohodu. Posle trećeg radnog prohoda dobijamo jednu optimalnu posteljicu semena spremnu za setvu 

Pokrivač slame čuva vlažnost zemljišta
Opružna brana i u slučaju viših strništa stvori pokrivački sloj od smeše zemlje i slame, koji sprečava isušivanje zemljišta. Idealni uslovi za nicanje i klijanje rasutih zrna i korovskih semena.

Plitka obrada u više prohoda

Mnogi korovi ne klijaju istovremeno, negojedan za drugim, u vremenskim razmacima u više talasa. Plitka obrada u više navrata još neisklijalo seme ponovo podstiče na klijanje i nicanje. Kod sledeće radne operacije naklijalo seme i iznikao korov dospevaju na površinu gde se isušuju i propadaju. Zahvaljujući mehaničkom uništavanju korova izbegnuto je obrazovanje rezidiualnog dejstva hemijskih sredstava. 

Možete uštedeti vreme i novac
Brža i ekonomičnija priprema posteljice semena: SuperMaxx bez valjka je lagan, dakle za rad sa njim zadovoljava i lakši traktor. Niži utrošak energije i gaženje je manje zahvaljuljući lakšim traktorima.

Laka vuča i ušteda energije

Tradicionalni poljski kultivator zbog grubljih radnih organa, većih međusobnih razmaka pokreće više zemlje, što rezultira stvaranje većih grudava i veći zahtev u pogledu energije. Dalje, potrebne su teže priključne mašine za razbijanje grudvi i zatvaranje površinskog sloja, što dalje uvećavaju potrebu za vučnom snagom. Nasuprot tome, SuperMaxx višenamenski kultivator lako se vuče, što se ogleda u povoljnijem korišćenju energije, uvećanom učinku i boljem korišćenju radnog vremena. 

Sami sebi stvaramo grudve i veliku potrošnju enegrije
Veća radna dubina zahteva puno energije. Svako povećanje dubine za 1 cm znači 150 t više zemljišta po hektaru. Obrada nastalih većih grudvi zahteva dalju potrebu za energijom.

Iskustvo korisnika SuperMaxx-a:

"SuperMaxx 60 sam koristio za plitko ljuštenje strništa raznih kultura (pšenice, uljane rotkve, uljane repice, facelije itd.) u dva prohoda u vremenskom razmaku od 2-3 nedelje. Odgovorno tvrdim da sam sa korišćenjem ove mašine uspeo da potrošnju goriva smanjim na pola, a površinski učinak da povećam na duplo sa istim traktorom u odnosu na dosadašnje, kad sam istu radnu operaciju izvodio sa tz. gruberom. Plitkom obradom (4-5 cm) podstakao sam nicanje korovskih i rasutih semena. Nije bilo potrebe za korišćenjem herbicida. Biljni ostaci i korovi nisu gušili mašinu jer ima visok klirens i motičice su razmeštene u više redova. Površina iza drugog prohoda postala čista i bez grudvi. U buduće ovu operaciju ću raditi isključivo sa SuperMaxx-om. Koristio sam ga i za pripremu posteljice semena ozimih kultura. Stvorila se savršena posteljica semena."

Ivica Rudić, Donji Tavankut

Tehničke karakteristike

 • 5 greda sa razmakom motičica od 130 mm
 • radni zahvat 3,0 /5,0 /6,0 m
 • transportna širina 2,40 m
 • FlatSpring opružni ravnjač
 • robusne motičice 45x12mm pojačane sa pomoćnim oprugama
 • jedan red opružnih brana Ø12 mm sa razmakom od 130mm
 • Za razbijanje grudava RollFix syntetic ultra ugradni valjak Ø33 cm
 • veliki propusni presek - visina rama 560 mm
 • u osnovnoj izvedbi s oslonoim točkovima (4 kom. 16x6,5 – 8 6 PLY)

 

 

Info

Kategorija: Obrada tla
Vrsta oglasa: Potražnja
Cijena: na upit
Država: Srbija
Županija: Severnobački okrug, Vojvodina
Datum objave oglasa: 23.02.2018.
Datum izmjene oglasa: 23.03.2018.
Pregleda: 264
Šifra oglasa: 37552

Predaj oglas

Klikni i besplatno predaj do 5 oglasa u Agroklub poljoprivredni oglasnik! Predaj oglas