Pogledajte slične oglase iz kategorije: Vina, likeri i rakije.
Kontakt - Biogal d.o.o.
Cijena: na upit
Opis
Visoko koncentrirani enzim za maceraciju crnog masulja
Lallzyme OE je enzim pektinaze sa vrlo jakom sekundarnom aktivnošću hemi-celulaze i celulaze. Razvijen je sa svrhom povećanja ekstrakcije boje, tanina i prekursora arome. Omogućuje optimalizaciju maceracije sa ekstrakcijom polifenolnog potencijala, nježnijeg, punijeg i zaokruženijeg tipa.
DJELOVANJE
Selekcioniran je kao visokokoncentrirani proizvod, bez sastojaka koji bi mogli izazvati nepoželjni efekt.
Crna vina:
Lallzyme OE omogućuje:
Lallzyme OE povećava:
Također limitira ekstrakciju spojeva koji daju oporost i astrigentnost, omogućuje brzu ekstrakciju boje, te omogućava oslobađanje polisaharida.
Iz svega navedenog vidljivo je da Lallzyme OE pomaže vinu u procesu starenja. Ta vina nakon odležavanja u drvenim bačvama imaju odlične karakteristike za kupažiranje vina.
Bijela vina:
Djelovanje Lallzyma OE svodi se na predfermentativni kontakt sa pokožicom grožđa i povećanje količine prekursora arome.
Isto tako važno je znati da OE:
Može se koristiti i u proizvodnji rosé vina, skraćujući vrijeme maceracije. Ista prednost uočljiva je i kod proizvodnje crnih vina, a primjetna je i izražajnost arome sorte.
DOZIRANJE
Koristi se u dozi od 1 – 1,5 g/ 100 kg grožđa.
Enzim otopiti u adekvatnoj količini vode (oko 1:100) ili mošta kako bi se olakšalo doziranje u cjelokupnoj količini mošta. Enzim se također može dodati na grožđe prije prešanja. Kod bijelih vina preporuča se dodati ga tijekom prešanja ako se koriste pneumatske preše..
Info
Kategorija: | Vina, likeri i rakije |
Vrsta oglasa: | Ponuda |
Cijena: | na upit |
Država: | Hrvatska |
Županija: | Osječko-baranjska |
Grad: | VIŠNJEVAC |
Datum objave oglasa: | 05.09.2018. |
Datum izmjene oglasa: | 24.05.2023. |
Pregleda: | 149 |
Šifra oglasa: | 40260 |
Izdvojeni oglasi