Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Calcium Mainstay – kalcij bez dušika

Agrimatco d.o.o.

Kontakt - Agrimatco d.o.o.

Agrimatco d.o.o.
Jelengradska 12, Petrijevci
tel: 031/398-027
fax: 031/398-028

pogledaj sve oglase partnera

Cijena: na upit

Opis

Calcium Mainstay je tekuća nutritivna formula bez dušika za folijarnu ili zemljišnu primjenu. Odlična je za efikasnu opskrbu kalcijem. Prikladna je za primjenu na bilo kojem tipu tla kroz cijeli ciklus razvoja biljke.

Tehnički podaci

Kalcij je ključan za razvoj staničnih zidova, absorbciju nitrata i enzimsku aktivnost. Biljci je potrebna kontinuirana opskrba kalcijem tijekom cijelog ciklusa razvoja. Dostupnost kalcija ovisi o nekoliko faktora, a najvažniji je kationska mješavina mikroelemenata u tlu (Ca, K, Mg i Na). U kiselim tlima postojeći kalcij je manje dostupan nego u lužnatim, zbog reakcije kalcija sa željezom i aluminijem, koji zajedno tvore netopive spojeve. Omjer kalcija i dušika unutar biljke je također veoma važan. Višak dušika može uzrokovati procvjetavanje, gorke pjege, kratak vijek čuvanja ploda itd. Zbog ovoga je važno osigurati izvor kalcija bez dušika.

Calcium Mainstay je formula koja sadrži mješavinu kalcija i katalizatora i odlična je za osiguravanje dovoljne količine kalcija na brz, efikasan i isplativ način jer pomaže povećati PH tla, a samim tim povećava i dostupnost drugih mikroelemenata iz tla. Smanjuje toksični efekt aluminija i drugih teških metala i potiče mikrobiološku aktivnost.

Primjena

Doze primjene ovise o fazi razvoja biljke. Generalno, starije i veće biljke trebaju veće doze. Calcium Mainstay najbolje je primijeniti u serijama od 2 ili 3 aplikacije u intervalima od 10-14 dana. Preporučamo koristiti Calcium Mainstay kao dio posebno izrađenog nutritivnog programa. Ne primjenjivati sa Kalcij nitratom.

Info

Kategorija: Gnojiva
Vrsta oglasa: Ponuda
Cijena: na upit
Država: Hrvatska
Datum objave oglasa: 16.07.2014.
Datum izmjene oglasa: 09.04.2021.
Pregleda: 3593
Šifra oglasa: 15630

Klikni i besplatno predaj do 5 oglasa u Agroklub poljoprivredni oglasnik! Predaj oglas