Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Požar strnjaka
  • 29.10.2018. 11:40

Zapaljeni strnjak zaprijetio prometnici, šumi i oranicama, opožarena površina od 15 hektara

Koliko opasno paljenje strnjaka može biti, najbolje govori požar kod Osijeka koji su, srećom, zaustavili osječki vatrogasci.

Foto: JPVP Grada Osijeka
  • 253
  • 32
  • 0

Koliko opasno može biti paljenje strnjaka, možda se i najbolje vidi iz požara koji je buknuo na prometnici Tenja-Silaš kod Osijeka. Naime, kako je izvijestila Javna profesionalna vatrogasna postrojba Osijek, dojavu da gori strnjak zaprimili su u subotu u 18.21 sat, a na intervenciju je upućen DVD Osijek Tenja s 2 vatrogasna vozila i 8 vatrogasaca. Kako se požar širio prema prometnici izašli u pomoć im je stigla i JPVP Osijek. 

Pališ strnište? Sam si sebi najveći neprijatelj, a možeš ostati i bez poticaja!

"Zbog pojačanog vjetra i velike opožarene površine požar se nastavio u svim smjerovima duljine fronte 5km. Opasnost je prijetila na obližnju šumu i Spomenik žrtvama Domovinskog rata te na obližnje oranice. Opožarena površina je cca 15 hektara, a s obzirom da je na požarištu bio 21 vatrogasac s 5 vozila, zahvaćenu površinu smo podijelili u 3 sektora te gasili vodom rubna područja.

Hidrofiranje smo provodili u Tenju gdje je na početku mjesta hidrant, a udaljen od požara 800 metara. Požar smo u potpunosti ugasili bez potrebe za daljnjim dežurstvom vatrogasaca", izvijestili su vatrogasci. 

Kako je izgledao požar, pogledajte i u videu JPVP Grada Osijeka. 


Fotoprilog


Tagovi

Požar Strnjak Paljenje strnjaka Osijek


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Francuski pekari ispekli su najduži baguette na svijetu, od 140,53 metra, čime su vratili rekord za jedan od svojih najpoznatijih nacionalnih zaštitnih znakova, a kojeg je Italija držala pet godina. Baguette, oko 235 puta duži od tradiciona... Više [+]