Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Poljoprivreda na otocima
  • 25.07.2017. 16:30

Vizija visokovrijedne poljoprivrede na otocima

U sklopu provedbe projekta Obzor 2020 "Poljoprivreda na područjima velike prirodne vrijednosti: učenje, inovacije i znanje", u gradu Korčuli održan je jednodnevni seminar na temu visokovrijednih poljoprivrednih površina na otocima.

Foto: LAG
  • 529
  • 30
  • 0

U sklopu provedbe projekta Obzor 2020 "Poljoprivreda na područjima velike prirodne vrijednosti: učenje, inovacije i znanje", u gradu Korčuli održan je jednodnevni seminar na temu visokovrijednih poljoprivrednih površina na otocima.

Na seminaru su sudjelovali predstavnici znanstvenog, javnog, privatnog i civilnog sektora koji su u sklopu radnih sesija diskutirali o rezultatima do sada provedenih istraživanja u sklopu projekta na području LAG-a 5, LAG-a Brač te LAG-a Škoji te raspravljali o elaboraciji, mogućnostima i ograničenjima provedbe vizije visokovrijedne poljoprivrede na otocima.

Definirana je vizija visokovrijedne poljoprivrede na otocima. Očuvan mozaični krajobraz kao rezultat sprege poljoprivrede niskog intenziteta i ruralnog turizma temeljenog na lokalnim resursima i vrhunskim proizvodima.

Istaknuto je kako se mora pristupiti identifikaciji poljoprivrednih i vezanih djelatnosti prepoznatog potencijala koji će postati nositelj afirmacije poljoprivrede na područjima visokovrijedne prirodne vrijednosti koji je temelj na inventarizaciji postojećih resursa, stanju tržišta i primjerima dobre prakse. Na taj način će se doprinijeti argumentiranju ekonomskog potencijala očuvanja mozaičnog krajobraza.

U dokumentu ispod teksta pročitajte cjelovito izvješće o inovacijama za visoko vrijedne poljoprivredne površine na otocima.

Foto: LAG 5


Dokumenti


Tagovi

Korčula Seminar Visokovrijedna poljoprivreda


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Hrvatska rosé vina osvojila 17 medalja Na najvećem specijaliziranom natjecanju za rosé vina na svijetu Concours Mondial de Bruxelles hrvatski vinari osvojili su17 medalja - 8 zlatnih i 9 srebrnih. Četiri zlatne medalje osvojile su dalmatins... Više [+]