Pretraga tekstova
Kiša nas očekuje i početkom idućeg tjedna pa prilagodite svoje poslove u polju ili bašti vremenu koje nam predviđa Federalni hidrometeorološki zavod.
Zahlađenje pa i snijeg na planinama očekuje nas za vikend, navodi Federalni hidrometeorološki zavod. U subotu će tako u Bosni i Hercegovini preovladavati pretežno oblačno i nestabilno vrijeme. Jutro će obilježiti slabi pljuskovi na jugu dok će se do kraja dana proširiti i na ostatak države. Najniža jutarnja temperatura uglavnom između 4 i 9 stupnjeva, na jugu zemlje do 12, a najviša dnevna temperatura između 16 i 22 stupnjeva.
U nedjelju će nas pratiti obilna kiša, a očekuje se između 10 i 30 litara padavina po metru kvadratnom. Poslijepodne padom temperature zraka na planinama se očekuje snijeg čija granica padanja može da se spusti i do 800 metara nadmorske visine.
Najniža jutarnja temperatura kretat će se između 5 i 10, na jugu zemlje od 10 do 13 stupnjeva. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 9 i 14, na jugu zemlje do 17 stupnjeva. Kiša nas očekuje i početkom idućeg tjedna pa prilagodite svoje poslove u polju ili bašti vremenu koje nam predviđaju.
Foto: Leonid Tit/Bigstockphoto
Tagovi
Agroprognoza FDMZ Kiša Snijeg Zahlađenje
Autorica
Više [+]
Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.
Trenutno nema komentara. Budi prvi i komentiraj!
Ako voliš sok od zove stavi ❤️ Recept za sok od zove (sirup) Sastojci: • 20 cvetova zove (sveži, neoštećeni) • 2 l vode • 2 limuna (oprana, isečena na kolutove) • 1,5 kg šećera • 1 kesica limuntusa (ili 1 ravna supena kašika – oko 10 g) ⸻ P... Više [+]
Ako voliš sok od zove stavi ❤️
Recept za sok od zove (sirup)
Sastojci:
• 20 cvetova zove (sveži, neoštećeni)
• 2 l vode
• 2 limuna (oprana, isečena na kolutove)
• 1,5 kg šećera
• 1 kesica limuntusa (ili 1 ravna supena kašika – oko 10 g)
⸻
Priprema:
1. Cvetove zove lagano operi pod mlazom vode (ili ih samo istresi da ne ubiješ aromu) i stavi u veću posudu.
2. Dodaj vruću prokuvanu vodu, kolutove limuna i limuntus.
3. Pokrij i ostavi da stoji 24 sata na hladnom mestu (ili frižideru).
4. Sutradan procedi kroz gazu ili gusto sito.
5. Dodaj šećer i mešaj dok se ne rastopi (možeš malo zagrejati ako se sporo rastapa).
6. Sipaj u sterilisane flaše i dobro zatvori.