Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Bijeg traktorom
  • 08.07.2020. 14:45
  • Primorsko-goranska, Dobrinja, Krk

Ukrao traktor, njime se zabio u policijsko vozilo pa pobjegao u šumu

Na području PU primorsko-goranske je počinio kaznena djela, a dva tjedna kasnije uhvaćen je u Vukovarsko-srijemskoj županiji...

Foto: Srecko Niketic/PIXSELL (ilustracija)
  • 268
  • 20
  • 0

Ukrao traktor, u bijegu se njim (namjerno) zabio u policijsko vozilo, skrenuo u obližnju šumu, ondje ostavio stroj pa pobjegao da bi dva tjedna poslije bio pronađen na drugom kraju Hrvatske?! 

Najkraći je to opis nevjerojatnog događaja kojeg je zabilježila Policijska uprava primorsko-goranska. Kako pojašnjavaju, kriminalističkim istraživanjem je utvrđena sumnja da je 23. lipnja na području Dobrinja 23-godišnjak otuđio traktor u vlasništvu 67-godišnjeg hrvatskog državljanina.

"Osumnjičenoga je ubrzo po dojavi građana zatekla auto-ophodnja krčke policije, međutim nije postupio po zvučnim i svjetlosnim znakovima policije za zaustavljanje već je traktorom krenuo prema policijskom službeniku te nastavljajući bježati udario i oštetio policijsko vozilo. Nakon toga se udaljio na nepristupačno šumsko područje, gdje je traktor i pronađen", opisuje policija. 

Dva tjedna poslije, točnije u ponedjeljak 6. srpnja, osumnjičeni 23-godišnjak je pronađen po potrazi na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske i priveden na kriminalističko istraživanje. Kazneno je prijavljen za prisilu prema službenoj osobi, oštećenje tuđe stvari – policijskog vozila na kojem je nastala šteta u iznosu desetak tisuća kuna i neovlaštena uporaba tuđe pokretne stvari (traktora). Mladić koji je prešao gotovo cijelu Hrvatsku (bez traktora) predan je pritvorskom nadzorniku.

Podsjećamo, prije dvije godine, bijeg traktorom od policije dobio je i filmski naslov. Naime, više od dva sata pokušavao je policajac zaustaviti traktoristu po njivama Čađavice nedako Slatine. Isto toliko vremena proveo je vozač u izbjegavanju policajca da bi mu u konačnici pobjegao - prvo traktorom, potom pješice. 

Potjera po njivi: traktorom bježao od policajca na motociklu, zaradio nadimak Slavonski Mad Max

Gotovo nevjerojatan događaj osvanuo je na društvenim mrežama, a potjera po njivama opisana kao "Slavonski Mad Max - Policija ga lovila po njivi". 


Tagovi

Ukrao traktor Bježao policiji Udario u vozilo


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Francuski pekari ispekli su najduži baguette na svijetu, od 140,53 metra, čime su vratili rekord za jedan od svojih najpoznatijih nacionalnih zaštitnih znakova, a kojeg je Italija držala pet godina. Baguette, oko 235 puta duži od tradiciona... Više [+]