Pretraga tekstova
Kako su izjavili očevici nesreće, do nesreće je došlo kada je automobil udario u traktor
Teška saobraćajna nesreća dogodila se sinoć u Babinu kod Zenice, mjesto Vukovići, kada je došlo do sudara motokultivatora i automobila, a tom prilikom usljed zadobivenih povreda preminuo je vozač motokultivatora, A.F..
U Operativnom centru Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Zeničko-dobojskog kantona (ZDK), potvrdili su da je do nesreće došlo sinoć u 23 sata.
"U nesreći su učestvovali Opel Corsa, kojim je upravljao Š.A., i motokultivator, kojim je upravljao A.F., svi iz Zenice. Tom prilikom teže tjelesne povrede zadobio je vozač motokultivator, konstatirane u Kantonalnoj bolnici Zenica", naveli su iz policije, piše zenički portal 072info..
Uprkos nastojanjima zeničkih ljekara, vozač traktora je preminuo, potvrdio je Elvedin Fišek, portparol MUP-a ZDK.
"Nakon zadobivenih povreda u nesreći na regionalnom putu Zenica-Babino, vozač motokultivatora preminuo je u 2.30 sati u Kantonalnoj bolnici Zenica", kaže Fišek.
Dvije osobe, inače saputnici iz Opel Corse, zadržani su nakon nesreće u Kantonalnoj bolnici Zenica raditi utvrđivanja stepena povreda. Kako su izjavili očevici nesreće, do nesreće je došlo kada je automobil udario u traktor.
Tagovi
Policija Nesreća Zenica Traktor
Autorica
Više [+]
Diplomirani žurnalista i digitalni marketing menadžer, s višegodišnjim iskustvom u tv i web novinarstvu.
Trenutno nema komentara. Budi prvi i komentiraj!
Ako voliš sok od zove stavi ❤️ Recept za sok od zove (sirup) Sastojci: • 20 cvetova zove (sveži, neoštećeni) • 2 l vode • 2 limuna (oprana, isečena na kolutove) • 1,5 kg šećera • 1 kesica limuntusa (ili 1 ravna supena kašika – oko 10 g) ⸻ P... Više [+]
Ako voliš sok od zove stavi ❤️
Recept za sok od zove (sirup)
Sastojci:
• 20 cvetova zove (sveži, neoštećeni)
• 2 l vode
• 2 limuna (oprana, isečena na kolutove)
• 1,5 kg šećera
• 1 kesica limuntusa (ili 1 ravna supena kašika – oko 10 g)
⸻
Priprema:
1. Cvetove zove lagano operi pod mlazom vode (ili ih samo istresi da ne ubiješ aromu) i stavi u veću posudu.
2. Dodaj vruću prokuvanu vodu, kolutove limuna i limuntus.
3. Pokrij i ostavi da stoji 24 sata na hladnom mestu (ili frižideru).
4. Sutradan procedi kroz gazu ili gusto sito.
5. Dodaj šećer i mešaj dok se ne rastopi (možeš malo zagrejati ako se sporo rastapa).
6. Sipaj u sterilisane flaše i dobro zatvori.