Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Fiskalizacija
  • 04.07.2013.

U ponedjeljak na Markovu trgu prosvjed 1500 prodavača

Prodavači s tržnica svoj će prosvjed protiv fiskalizacije nastaviti u ponedjeljak u podne na Markovu trgu, a predstavnik štrajkaša Neven Peša danas je izjavio kako na prosvjedu očekuje oko 1500 prodavača, koje je pozvao da u međuvremenu nastave trgovati na svojim štandovima

Foto: RGBStock.com
  • 347
  • 17
  • 0

Vratite se svojim klupama, štandovima i poslovima, radite na način kao i do sada sa svojim ulaznim fakturama. Ono što je obećao ministar financija Slavko Linić je da se fiskalizacija neće provoditi u ovih mjesec dana dok se ne osiguraju tehnički uvjeti, rekao je Peša pred 30-ak prodavača koji su se okupili na Dolcu.

Naglasio je da su jučer dobili odobrenje od policije i da će se prosvjed na Markovu trgu održati u ponedjeljak u 12 sati. Prema njegovim procjenama, okupit će se oko 1500 prodavača s tržnica diljem Hrvatske. Prije prosvjeda okupit će se na Dolcu u 10 sati, nakon čega će krenuti prema Markovu trgu u pratnji policije. Peša se ispričao građanima što su ih ometali u trgovanju i kupnji, ali i pohvalio korektnost prosvjednika. Sutra će održati konferenciju za novinare u 11 sati, ali se još ne zna mjesto.

Jedina stvar koju zagovaramo jest da se fiskalne blagajne maknu s tržnica jer one otežavaju način trgovanja, tradiciju i kulturu koju imamo već stotinu godinu i koja nije nigdje kao takva primijenjena u Europi. Želimo naći način i modalitet kako urediti taj dio poslovanja i plaćanja poreza, dodao je.

Nakon što je ministar financija prije dva dana odbacio prijedloge prodavača na tržnicama da izbjegnu fiskalizaciju, ni jučerašnji sastanak u Poreznoj upravi nije rezultirao dogovorom.

Od 1. srpnja na snagu je stupio posljednji krug fiskalizacije koja svim trgovcima, uključujući i one na tržnicama, nameće obvezu poslovanja putem fiskalnih blagajni, a njome nisu obuhvaćena samo obiteljska poljoprivredna gospodarstva.

Foto: RGBStock.com


Izvori

hrt.hr


Tagovi

Fiskalne blagajne Fiskalizacija Prosvjedi Tržnica Slavko Linić

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Pšenica k'o na Markovo, repica skoro pa ocvala, zemlja suha, Sunce upeklo...
Što li će biti od ove godine.