Pretraga tekstova
Borbe bikova su tradicija, a prva savremena arena biće u opštini Donji Vakuf.
Koride se tradicionalno održavaju u Bosni i Hercegovini, a posljednjih godina jedna od boljih se održava u mjestu Kutanja kod Donjeg Vakufa.
Organizator ove koride je Hajrudin Haseljić, vlasnik mesne industrije Bajra, a održava se prve nedelje u avgustu. Ovaj veliki zaljubljenik u borbe bikova počeo je izgradnju savremene arene za borbu bikova, ali i tribina za gledaoce, kao i ostalih pratećih sadržaja.
"Na svom ranču Kutanja Bajra priprema za svoje gledaoce arenu sa tribinama. Ljubitelji borbi bikova imat će priliku da lijepo sjede na tribinama. Arena za bikove će biti preuređena, radi se i drenaža, neće biti blata. Ljubitelji ovog sporta uživat će u novom ruhu i ambijentu. Pripreme su u toku. Tribine će biti sa lijeve i desne strane, osam kaskada. Tu su i toaleti", kaže voditelj korida Azem Čauš u videu koji je objavio na svom YouTube kanalu Oba dobra.
Tagovi
Korida Borbe bikova Arena za borbu bikova Donji Vakuf
Autorica
Više [+]
Diplomirani inženjer poljoprivrede sa dugogodišnjim iskustvom u povrćarstvu, zaljubljenik u organsku poljoprivredu i druge oblike alternativne poljoprivrede poput biodinamike i permakulture.
Trenutno nema komentara. Budi prvi i komentiraj!
#RuralFoto #proizvodnja Na selu, proizvodnja hrane nije samo svakodnevni posao već i način života, duboko isprepleten sa ritmovima prirode. Na plodnim njivama niču žitarice i povrće, a u voćnjacima dozrijevaju sočni plodovi. Jesen se bliži,... Više [+]
#RuralFoto #proizvodnja Na selu, proizvodnja hrane nije samo svakodnevni posao već i način života, duboko isprepleten sa ritmovima prirode. Na plodnim njivama niču žitarice i povrće, a u voćnjacima dozrijevaju sočni plodovi. Jesen se bliži, sunčevi zraci miluju poljoprivredna gazdinstva, darujući svakom plodu raskošnu ljepotu. Selo je nešto posebno, mjesto gdje snovi počinju i gdje se ostvaruju. Miris hrane je poseban, voće slatko i ne tretirano hemikalija. Sve što nastaje na selu ima pečat autentičnosti, hrana je svježija, zdravija i često proizvedena uz poštovanje prema zemlji i tradiciji. Upravo ta jednostavna, ali dragocjena veza čovjeka i prirode čini seosku proizvodnju hrane koja nosi priču. Priču o radu, čovjeku težaku i njegovom trudu i zemlji u kojoj je uloženo toliko ljubavi, ali i znoja i duše. Jer težak strepi nad oranicama, liježe i budi se sa nadom da će iz sjemena nastati novi život. Dok drugi spavaju, on razmišlja o novom danu i snazi koju će uložiti u nepregledne oranice koje život znače.
Leticija Hrenković
prije 2 dana
Krasan opis i jako lijepo kadrirano Krasan opis i jako lijepo kadrirano