Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Fotomontaža
  • 22.01.2019. 11:00

Tko stoji iza pokušaja diskreditacije Tolušića?

Zvuči pomalo kao filmska priča, no u javnost su trebale biti puštene falsificirane fotografije kojima se planiralo politički uništiti ministra Tolušića.

Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
  • 1.309
  • 161
  • 0

Fotomontaže nisu novost. Međutim, novost je da se na njima, i to u prilično degutantnoj simulaciji, našao potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić. Naime, kako je doznao Nacional, za kompromitaciju Tolušića trebali su poslužiti kokain i prostitutka

Spornim fotografijama, koje je objavio Nacional, planiralo se politički uništiti potpredsjednika Vlade i ministra poljoprivrede i izazvati potres u Vladi. Međutim, Sigurnosno-obavještajna agencija (SOA) je preduhitrila namjeru i utvrdila da je riječ o falsifikatu.

Prema onome što se doznalo, na fotografijama iza kojih, kako pišu, stoji "paraobavještajno podzemlje" - navodni Tolušić sjedi u fotelji i sprema se ušmrkati drogu, a na njemu je crnokosa žena golih nogu koja u ruci drži mobitel. Prema pisanju ovog tjednika, analizom fotografija agenti SOA-e su otkrili da je objekt sa slike apartman u Srbiji. 

Vlada: Perfidna i protuzakonita krivotvorina

"U Srbiji sam bio prije 15 godina i ovdje se radi o gnjusnoj fotomontaži. Želim da se sve što prije istraži i otkrije tko stoji iza toga. Mnogima smo stali na žulj u sektoru poljoprivrede i prilično sam siguran da znam tko stoji iza ovoga, ali neka se sve istraži. Ja sam spreman proći testove na drogu i na bilo koji drugi način pomoći istrazi. A onima koji su ovo napravili mogu poručiti da su se na krivog namjerili", rekao je Tolušić za 24 sata

Na ovaj pokušaj diskreditacije drugog čovjeka hrvatske Vlade i čelnika ministarstva poljoprivrede, reagiralo se i priopćenjem iz Vlade u kojemu najoštrije osuđuju "takvu perfidnu i protuzakonitu krivotvorinu koja ima za cilj kompromitirati najviše državne dužnosnike".

"Od policije, DORH-a i svih nadležnih službi očekujemo da se ovaj slučaj istraži te da se pronađu počinitelji još jednog krajnje podmuklog pokušaja destabilizacije vlasti i pravnog poretka kroz ponovno plasiranje lažnih informacija o najvišim državnim dužnosnicima, čemu smo često svjedočili u proteklom razdoblju", navodi se između ostalog.

Tolušić: Banda koja se zaigrala, nek počne pakirati kofere

Novinarima je ispred Vlade, cijeli slučaj komentirao sam Tolušić: "Dvije godine uvodim red u svoj sektor i čistim kriminal, dirnuo sam u niz osinjih gnijezda i drago mi je zbog toga i bit ću još žešći u budućnosti. Svi oni koji misle da će to moći riješiti prijetnjama, podmetanjima i medijskim pritiscima, to mogu zaboraviti. Očekujem da će policija i DORH vrlo brzo odraditi svoj posao, a bandi koja se malo zaigrala poručujem da su se namjerili na krivog i da počnu pakirati kofere", rekao je Tolušić. 

Na koga sumnja nije želio reći, no potvrdio je da je i sam prijavio slučaj policiji. 


Tagovi

Fotomontaža Tomislav Tolušić SOA Kokain Prostitutke


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Hrvatska rosé vina osvojila 17 medalja Na najvećem specijaliziranom natjecanju za rosé vina na svijetu Concours Mondial de Bruxelles hrvatski vinari osvojili su17 medalja - 8 zlatnih i 9 srebrnih. Četiri zlatne medalje osvojile su dalmatins... Više [+]