Pretraga tekstova
Rok za prijavu za raspodjelu tarifnih kvota prilikom uvoza poljoprivrednih proizvoda za prvi kvartal 2017. godine. je do 30. novembra!
Federalno ministarstvo poljoprivrede obavještava da je Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine, na osnovu člana 3. stav (2) i člana 4. Odluke o upravljanju tarifnim kvotama za poljoprivredne proizvode objavilo Javni poziv za raspodjelu tarifnih kvota prilikom uvoza poljoprivrednih proizvoda za prvi kvartal 2017. godine.
Obrazac zahtjeva i tekst Javnog poziva možete preuzeti pod linkovima dolje, uz napomenu da je rok za prijavu najkasnije do 30.11.2016 godine.
Zahtjev za dodjelu određene količine robe u okviru tarifne kvote
Javni poziv za raspodjelu tarifnih kvota prilikom uvoza poljoprivrednih proizvoda za prvi kvartal 2017. godine
Foto: Pixabay/PublicDomainPictures
Tagovi
Federalno ministarstvo poljoprivrede Tarifne kvote Javni poziv
Autorica
Više [+]
Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.
Trenutno nema komentara. Budi prvi i komentiraj!
Ako voliš sok od zove stavi ❤️ Recept za sok od zove (sirup) Sastojci: • 20 cvetova zove (sveži, neoštećeni) • 2 l vode • 2 limuna (oprana, isečena na kolutove) • 1,5 kg šećera • 1 kesica limuntusa (ili 1 ravna supena kašika – oko 10 g) ⸻ P... Više [+]
Ako voliš sok od zove stavi ❤️
Recept za sok od zove (sirup)
Sastojci:
• 20 cvetova zove (sveži, neoštećeni)
• 2 l vode
• 2 limuna (oprana, isečena na kolutove)
• 1,5 kg šećera
• 1 kesica limuntusa (ili 1 ravna supena kašika – oko 10 g)
⸻
Priprema:
1. Cvetove zove lagano operi pod mlazom vode (ili ih samo istresi da ne ubiješ aromu) i stavi u veću posudu.
2. Dodaj vruću prokuvanu vodu, kolutove limuna i limuntus.
3. Pokrij i ostavi da stoji 24 sata na hladnom mestu (ili frižideru).
4. Sutradan procedi kroz gazu ili gusto sito.
5. Dodaj šećer i mešaj dok se ne rastopi (možeš malo zagrejati ako se sporo rastapa).
6. Sipaj u sterilisane flaše i dobro zatvori.