Pretraga tekstova
Od 35.168 registrovanih poljoprivrednih gazdinstava u RS doprinose za zdravstveno i penzijsko osiguranje uplatila su 22 komercijalna i 833 nekomercijalna gazdinstva.
Doprinose za zdravstveno i penzijsko osiguranje u prošloj godini uplaćivalo je 855 poljoprivrednih gazdinstava u RS, što je samo tri% od ukupno registrovanih. Naime, u Poreskoj upravi RS su za glassrpske istakli da su od 35.168 registrovanih gazdinstava doprinose uplatila 22 komercijalna i 833 nekomercijalna gazdinstva.
Međutim, čak i tako mali broj uplatilaca doprinosa među poljoprivrednim proizvođačima je desetorostruko veći nego godinu ranije. U 2015. je 70 poljoprivrednih gazdinstava uplaćivalo doprinose za zdravstvo i PIO.
Prema podacima koje su dobili, poljoprivredna su gazdinstva u 2015. godini uplatila 37.000 KM doprinosa za zdravstvo i PIO, dok je taj iznos u 2016. godini bio 230.000 KM. U Poreskoj upravi objašnjavaju da mjesečne obaveze za jednog poljoprivrednika iznose 74 KM za penzijsko i 48 KM za zdravstveno osiguranje.
Foto: Bigstockphoto/Rasstock
Tagovi
Poreska uprava Doprinosi Zdravstveno Socijalno
Autorica
Više [+]
Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.
Trenutno nema komentara. Budi prvi i komentiraj!
Ako voliš sok od zove stavi ❤️ Recept za sok od zove (sirup) Sastojci: • 20 cvetova zove (sveži, neoštećeni) • 2 l vode • 2 limuna (oprana, isečena na kolutove) • 1,5 kg šećera • 1 kesica limuntusa (ili 1 ravna supena kašika – oko 10 g) ⸻ P... Više [+]
Ako voliš sok od zove stavi ❤️
Recept za sok od zove (sirup)
Sastojci:
• 20 cvetova zove (sveži, neoštećeni)
• 2 l vode
• 2 limuna (oprana, isečena na kolutove)
• 1,5 kg šećera
• 1 kesica limuntusa (ili 1 ravna supena kašika – oko 10 g)
⸻
Priprema:
1. Cvetove zove lagano operi pod mlazom vode (ili ih samo istresi da ne ubiješ aromu) i stavi u veću posudu.
2. Dodaj vruću prokuvanu vodu, kolutove limuna i limuntus.
3. Pokrij i ostavi da stoji 24 sata na hladnom mestu (ili frižideru).
4. Sutradan procedi kroz gazu ili gusto sito.
5. Dodaj šećer i mešaj dok se ne rastopi (možeš malo zagrejati ako se sporo rastapa).
6. Sipaj u sterilisane flaše i dobro zatvori.