Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Upitnik
  • 13.04.2017. 15:00

Sudjelujte u kreiranju modernijeg ZPP-a!

Do 2. svibnja se svojim prijedlozima možete uključiti u Savjetovanje o modernizaciji i pojednostavljenju Zajedničke poljoprivredne politike (ZPP) otvoreno na stranicama Glavne uprave za poljoprivredu i ruralni razvoj Europske komisije!

Foto: Bigstockphoto/budabar
  • 1.028
  • 56
  • 0

Na stranicama Europske komisije, Glavne uprave za poljoprivredu i ruralni razvoj traje savjetovanje o modernizaciji i pojednostavnjenju Zajedničke poljoprivredne politike (ZPP).

"Naši poljoprivrednici i poljoprivrednice, kao građani Hrvatske i građani Europe važni su sudionici ovog procesa planiranja i važno je da već u ovoj ranoj fazi izrađivači europskog zakonodavstva čuju vaša razmišljanja i vaš glas. U Hrvatskoj se često mogu čuti pritužbe na izostanak sudjelovanja građana u donošenju odluka oko važnih pitanja. Sam povjerenik EU za poljoprivredu i ruralni razvoj Phil Hogan prilikom posjeta Hrvatskoj i izbora za najboljeg hrvatskog mladog poljoprivrednika kazao je kako ga zanima svaka dobra ideja i svaki dobar prijedlog te je pozvao upravo mlade poljoprivrednike ali i sve zainteresirane da iskoriste ovu priliku i kažu što žele", poziva europarlamentarka Marijana Petir.

Zajednička poljoprivredna politika EU-a (ZPP) najdugovječnija je i najuspješnija politika EU. ZPP ima za cilj osigurati sigurnu opskrbu zdravstveno ispravne i kvalitetne hrane za više od 500 milijuna europskih potrošača te osigurati primjerene prihode za 12 milijuna poljoprivrednika u EU. Razvijena je početkom šezdesetih godina kako bi se u politički kontekst prenijeli ciljevi definirani u Ugovoru iz Rima (1957.), koji su poslije preuzeti u Ugovoru o Europskoj uniji. Kao sve druge politike i programi EU-a, ZPP podliježe i drugim odredbama Ugovora radi osiguranja usklađenosti s općim ciljevima Unije.

Poziva stoga sve da ispune upitnik i kažu što žele za sebe, svoju obitelj i svoje obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo, te za Hrvatsku i Europu. Prijedloge možete uputiti putem upitnika do 2. svibnja ove godine.

Foto: Bigstockphoto/budabar


Tagovi

ZPP Upitnik Poljoprivredna politika


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

No farmer no food, no food no future!