Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Poljoprivredna mehanizacija
  • 10.11.2022. 15:00

SIMA 2022: Grandiozni Case IH Quadtrac AFS i elegantni New Holland T4F osvojili nagrade

Globalni poljoprivredni brendovi Case IH i New Holland Agriculture osvojili su značajne titule na pariškom sajmu SIMA 2022.

Foto: Case IH
  • 176
  • 23
  • 0

Međunarodni agrobiznis show SIMA 2022 ove je godine proslavio 100. obljetnicu. Započeo je 6. studenog i traje još danas. U Parizu se ovaj tjedan predstavljaju najnovije tehnološke inovacije u svijetu poljoprivrede. 

Na sam dan otvaranja, globalni poljoprivredni brendovi Case IH i New Holland Agriculture osvojili su značajne titule. Žiri su činili međunarodni novinari koji predstavljaju vodeće poljoprivredne medije širom Europe.

Case nagrađen u kategoriji XXL

Case IH je za svoj Quadtrac AFS Connectt dobio nagradu Farm Machine 2023 za traktore u kategoriji 'XXL'. Njime je predstavljena evolucija zglobnog traktora s četiri gusjenice koji uključuje tehnologiju bežičnog povezivanja.

Quadtrac je 1997. lansiran na europsko tržište i od tada neprestano razvija svoj dizajn i poboljšava karakteristike. AFS Connect tehnologija omogućava trenutni, automatizirani dvosmjerni prijenos podataka između traktora i online portala myCaseIH, koji je dostupan putem mobilnog telefona ili PC-a.

Lansiran je prije 25 godina (Foto: R. Prusina) 

Najnoviji Steiger traktori na kotačima i Quadtrac gusjeničari, na vrhu su Case IH asortimana, a sadrže poboljšane specifikacije i performanse. To uključuje novi naslon za ruke, odgovarajuće kontrole i AFS Pro 1200 monitor osjetljiv na dodir, koji ima AFS Connect daljinski prenos podataka i nadzor. Kapacitet dizanja je povećan do pet posto zahvaljujući novoj poluzi za teške uvjete rada. Svi modeli su opremljeni s powershift mjenjačima. Hidraulični sustav velike snage osigurava protok ulja do 428 l/min, opskrbljujući do osam elektro-hidrauličnih daljinskih ventila za najzahtjevnije priključke.

New Holland tri nagrade

New Hollandov traktor T4F pobijedio je u kategoriji "Najbolji specijalizirani traktor". Presudna je bila njegova VisionView TM kabina koja nudi udobnost otvorenog traktora unutar strukture koja je zapravo prilagođena manevriranju u uskim prostorima.

Dobili su i dvije brončane nagrade za inovacije. Prva je za aplikaciju Grain Cam Mobile Grain Loss Calculator u kategoriji radova od žetve do skladištenja. Ona pomaže poljoprivrednicima da uz pomoć fotografskih podataka lakše izračunaju postotak izgubljenog zrna tijekom žetve. 

Drugu medalju je dobio u kategoriji stočarstva - obnovljivi izvori energije, za ulogu u promoviranju kružne ekonomije kroz model proizvodnje goriva na farmi što doprinosi negativnom ugljičnom otisku. Ova kompanija je prva na tržište izbacila traktor na metan i tako poljoprivredu učinio energetski efikasnijom i neovisnom.


Tagovi

SIMA 2022 Case IH Quadtrac AFS Connectt AFS Pro 1200 monitor New Holland Specijalizirani traktor Inovacije


Autorica

Ranka Vojnović

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dugogodišnjim iskustvom u povrćarstvu, zaljubljenica u ekološku poljoprivredu i druge oblike alternativne poljoprivrede poput biodinamike i permakulture.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Jeste li uočili kampanju?