Pretraga tekstova
Baš kao i računala, i poljoprivreda prolazi tehnološku revoluciju.
Baš kao i računala, i poljoprivreda prolazi tehnološku revoluciju. Kombinirajući računala, GPS, dronove, traktore bez vozača, robote i mnoge druge inovacije, igra se mijenja i u zemljoradnji.
Sa nedavnim dostignućima u automatizaciji tehnologije, u budućnosti ćemo mnogo češće viđati poljoprivredu bez prisutnosti čovjeka.
U fokusu je tehnologija koja kombinira mnoge u jednu. Novi je to istraživački projekt koji financira "AHDB Horticulture" te se pokušava svesti upotrebu herbicida za čak 95%.
Autonomni stroj kreće se usjevima, skenirajući pomoću različitih senzora kako bi uočio korove. Jednom kada nađe metu, primjenjuje herbicide u kapljicama na ciljano mjesto. To će, kažu njegovi tvorci, spriječiti široku upotrebu pesticida i dizajniran je upravo kako bi eliminirao širenje upotrebe modernih herbicida.
Tako bi robot mogao reducirati nepotrebnu primjenu pesticida na okolne biljke, a u isto vrijeme osigurati da tlo ostane čisto. Prvi eksperimenti istraživanja počinju 2018. godine.
Foto: pixabay, MabelAmber
Tagovi
Pesticidi Roboti Tehnološka revolucija
Autorica
Više [+]
Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."
Trenutno nema komentara. Budi prvi i komentiraj!
Ako voliš sok od zove stavi ❤️ Recept za sok od zove (sirup) Sastojci: • 20 cvetova zove (sveži, neoštećeni) • 2 l vode • 2 limuna (oprana, isečena na kolutove) • 1,5 kg šećera • 1 kesica limuntusa (ili 1 ravna supena kašika – oko 10 g) ⸻ P... Više [+]
Ako voliš sok od zove stavi ❤️
Recept za sok od zove (sirup)
Sastojci:
• 20 cvetova zove (sveži, neoštećeni)
• 2 l vode
• 2 limuna (oprana, isečena na kolutove)
• 1,5 kg šećera
• 1 kesica limuntusa (ili 1 ravna supena kašika – oko 10 g)
⸻
Priprema:
1. Cvetove zove lagano operi pod mlazom vode (ili ih samo istresi da ne ubiješ aromu) i stavi u veću posudu.
2. Dodaj vruću prokuvanu vodu, kolutove limuna i limuntus.
3. Pokrij i ostavi da stoji 24 sata na hladnom mestu (ili frižideru).
4. Sutradan procedi kroz gazu ili gusto sito.
5. Dodaj šećer i mešaj dok se ne rastopi (možeš malo zagrejati ako se sporo rastapa).
6. Sipaj u sterilisane flaše i dobro zatvori.