Pretraga tekstova
Noć prije košnje Šveđanin je spavao u malom šatoru uz livadu kako bi odmah u zoru bio spreman krenuti s poslom
Kosac, tako sebe naziva Šveđanin Janne Wester koji se ovim poslom profesionalno bavi od 2006. godine. Na svom YouTube kanalu nedavno je postavio video o tome kako je pristao na izazov da će u jednom danu pokositi travu na površini od jednog hektara i to običnom, ručnom kosom.
"Ovo je vjerojatno najteža stvar koju sam ikada napravio pa se stvarno nadam da ćete uživati u ovom videu i dati mu palac gore", poručio je svojim pratiteljima.
Noć prije košnje spavao je u malom šatoru uz livadu kako bi odmah u zoru bio spreman krenuti s poslom. U videu od oko 35 minuta pratimo kosca ne samo kako kosi nego i kako oštri svoj alat, toliko precizno da može narezati rajčicu na tanke šnitice.
Zanimljivo je kako ovaj Šveđanin zapravo sam izrađuje kose i drugi alat pod brandom "The Nordic Snath".
Kako vrijeme odmiče, on postaje sve umorniji, ali ne odustaje.
U kratkim pauzama jede i pije vodu. Iako se tijekom košnje nalijeva tekućinom, gotovo sve iznoji.
Naravno, uhvatila ga je i noć, a je li uspio u izazovu, pogledajte u videu koji je sniman i iz zraka.
Tagovi
Kosac Profesionalni kosac Ručna kosa The Nordic Snath Košnja trave Janne Wester
Autorica
Više [+]
Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu.
Trenutno nema komentara. Budi prvi i komentiraj!
#RuralFoto #proizvodnja Na selu, proizvodnja hrane nije samo svakodnevni posao već i način života, duboko isprepleten sa ritmovima prirode. Na plodnim njivama niču žitarice i povrće, a u voćnjacima dozrijevaju sočni plodovi. Jesen se bliži,... Više [+]
#RuralFoto #proizvodnja Na selu, proizvodnja hrane nije samo svakodnevni posao već i način života, duboko isprepleten sa ritmovima prirode. Na plodnim njivama niču žitarice i povrće, a u voćnjacima dozrijevaju sočni plodovi. Jesen se bliži, sunčevi zraci miluju poljoprivredna gazdinstva, darujući svakom plodu raskošnu ljepotu. Selo je nešto posebno, mjesto gdje snovi počinju i gdje se ostvaruju. Miris hrane je poseban, voće slatko i ne tretirano hemikalija. Sve što nastaje na selu ima pečat autentičnosti, hrana je svježija, zdravija i često proizvedena uz poštovanje prema zemlji i tradiciji. Upravo ta jednostavna, ali dragocjena veza čovjeka i prirode čini seosku proizvodnju hrane koja nosi priču. Priču o radu, čovjeku težaku i njegovom trudu i zemlji u kojoj je uloženo toliko ljubavi, ali i znoja i duše. Jer težak strepi nad oranicama, liježe i budi se sa nadom da će iz sjemena nastati novi život. Dok drugi spavaju, on razmišlja o novom danu i snazi koju će uložiti u nepregledne oranice koje život znače.
Leticija Hrenković
prije 2 dana
Krasan opis i jako lijepo kadrirano Krasan opis i jako lijepo kadrirano