Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Mjera 1
  • 09.02.2020. 12:00

Prijavite se za demonstracijske aktivnosti Uprave za stručnu podršku razvoju poljoprivrede

Uprava za stručnu podršku razvoju poljoprivrede i ribarstva u 2020. godini otpočinje s provedbom demonstracijskih aktivnosti u okviru mjere M1 – operacije 1.2.1. iz Programa ruralnog razvoja RH.

Foto: Pixabay/go_see (ilustracija)
  • 444
  • 26
  • 0

Uprava za stručnu podršku razvoju poljoprivrede i ribarstva u 2020. godini otpočinje s provedbom demonstracijskih aktivnosti u okviru mjere M1 – operacije 1.2.1. iz Programa ruralnog razvoja RH.

"Demonstracijske aktivnosti se već tradicionalno organiziraju na poljoprivrednim gospodarstvima nekoliko desetljeća. Poljoprivrednici će tako moći uživo, na lokacijama diljem Republike Hrvatske, vidjeti praktične prikaze inovativnih tehnologija, prikaze dobrih praksi u poljoprivrednoj proizvodnji i preradi,  prikaze poljoprivredne mehanizacije i opreme, primijenjene digitalne tehnologije i slično.

Organizirani dolazak i sudjelovanje na demonstracijama je besplatno za poljoprivrednike. Ovakva događanja su i dobra prilika za razmjenu kvalitetnih informacija i mišljenja između poljoprivrednika i stručnjaka iz raznih područja poljoprivredne proizvodnje i prerade", navodi se na stranici Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju. 

Teme, lokacije i programi demonstracijskih aktivnosti mogu se vidjeti na www.savjetodavna.hr. Na istim stranicama, poljoprivrednici se mogu i prijaviti za sudjelovanje na demonstracijskoj aktivnosti.

Inače, Mjera 1 Programa ruralnog razvoja, kako objašnjava Uprava za ruralni razvoj, označava sljedeće: "Viša obrazovna struktura poljoprivrednog stanovništva će u konačnici pozitivno utjecati na društveno-gospodarski razvoj ruralnih područja i konkurentnost hrvatske poljoprivrede. Od ove mjere korist će imati svi oni koji se već bave ili tek kreću u poljoprivrednu proizvodnju. Sredstvima programa financirat će se njihova edukacija i stalno usavršavanje."

Savjetodavci najavljuju nove korisne tečajeve za poljoprivrednike

Podmjera 1.2. Potpore za demonstracijske aktivnosti i informativne aktivnosti
Tip operacije: 1. Demonstracijske aktivnosti

Korisnici (ovisno o operaciji)

  • Savjetodavna služba
  • Privatne i javne institucije registrirane za djelatnost obrazovanja
  • Privatne i javne institucije, udruge

Prihvatljivi troškovi

  • Priprema i provedba programa
  • Izrada materijala za obuku, trošak prostora, opreme
  • Troškovi za polaznike (troškovi puta, troškovi smještaja).

Tagovi

Mjera 1 Savjetodavna služba Demonstracijske aktivnosti


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).


Partner

APPRRR

Ulica grada Vukovara 269d, 10000 Zagreb, Hrvatska
tel: +385 1 6002 700, e-mail: info@apprrr.hr web: http://www.apprrr.hr/

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Ukrajinski izvoz žitarica je samo 1 milijun tona manji nego prošle godine

Prema Državnoj carinskoj službi, prema podacima od 17. travnja Ukrajina je izvezla 38,608 milijuna tona žitarica i mahunarki od početka sezone  2023/24, od čega je 3,749...

Više [+]