Pretraga tekstova
Program prekogranične saradnje Srbija – BiH 2014–2020 ima za cilj jačanje društveno-ekonomskog razvoja u pograničnom području između Republike Srbije i BiH, kroz sprovođenje ciljanih i konkretnih aktivnosti.
U okviru Programa prekogranične saradnje Srbija – BiH 2014-2020 objavljen je Drugi poziv za dostavljanje projektnih prijedloga. Rok za dostavljanje istih je 21. februara 2020. godine do 15:00 časova.
Ukupan budžet Poziva je 4.774.761,62 eura.
Poziv je otvoren za sljedeće specifične ciljeve u okviru Tematskog prioriteta 1 i Tematskog prioriteta 2:
SC 1.1: Unapređenje zapošljivosti radne snage i povećanje mogućnosti zapošljavanja (2 100 000 evra);
SC 2.1: Poboljšanje održivog planiranja u oblasti životne sredine i promovisanja bioraznolikosti (1 374 761,62 evra);
SC 2.2: Poboljšanje sistema upravljanja u vanrednim intervencijama (1 300 000 evra).
Vodeći aplikanti u okviru ovog poziva su:
Detaljne informacije o Pozivu dostupne su na ovom linku.
Program prekogranične saradnje Srbija – BiH 2014–2020 ima za cilj jačanje društveno-ekonomskog razvoja u pograničnom području između Republike Srbije i BiH, kroz sprovođenje ciljanih i konkretnih aktivnosti, na osnovu komparativnih prednosti programskog područja te zajedničkog i efikasnog korišćenja resursa.
Tagovi
Prekogranična saradnja Saradnja sa Srbijom Aplikanti Rok prijave Bioraznolikost
Autorica
Više [+]
Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu.
Trenutno nema komentara. Budi prvi i komentiraj!
Ako voliš sok od zove stavi ❤️ Recept za sok od zove (sirup) Sastojci: • 20 cvetova zove (sveži, neoštećeni) • 2 l vode • 2 limuna (oprana, isečena na kolutove) • 1,5 kg šećera • 1 kesica limuntusa (ili 1 ravna supena kašika – oko 10 g) ⸻ P... Više [+]
Ako voliš sok od zove stavi ❤️
Recept za sok od zove (sirup)
Sastojci:
• 20 cvetova zove (sveži, neoštećeni)
• 2 l vode
• 2 limuna (oprana, isečena na kolutove)
• 1,5 kg šećera
• 1 kesica limuntusa (ili 1 ravna supena kašika – oko 10 g)
⸻
Priprema:
1. Cvetove zove lagano operi pod mlazom vode (ili ih samo istresi da ne ubiješ aromu) i stavi u veću posudu.
2. Dodaj vruću prokuvanu vodu, kolutove limuna i limuntus.
3. Pokrij i ostavi da stoji 24 sata na hladnom mestu (ili frižideru).
4. Sutradan procedi kroz gazu ili gusto sito.
5. Dodaj šećer i mešaj dok se ne rastopi (možeš malo zagrejati ako se sporo rastapa).
6. Sipaj u sterilisane flaše i dobro zatvori.