Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Požar
  • 29.05.2018. 15:25

Požar progutao farmu pilića, šteta milijunska!

Isti dan, ali i noć policija je u toj županiji zabilježila još dva požara...

Foto: Dubravka Petrić/PIXSELL
  • 7.363
  • 437
  • 0

U svega pola sata, izgorjela je farma pilića Josipa Glavaša (50) iz Đakova. U dim je otišlo 14 godina rada i truda, rekao je očajni poljoprivrednik koji je objekt sagradio kreditom. U pilićarnik, rekao je za 24 sata, stane 17.000 pilića, ali u trenutku izbijanja požara, srećom, u njemu nije bilo ni jedno pile jer su ih iz Vindije trebali dovesti u ponedjeljak.    

Kako navodi osječko-baranjska policija, u večernjim satima 26. svibnja došlo je do požara na farmi pilića između Đakova i Budrovaca. Očevidom, u suradnji s inspektorom zaštite od požara, utvrđeno je da je do požara došlo uslijed kvara na uređaju takozvanom "termogen". Uređajem se zagrijavao unutarnji prostor. Zapalili su se gorivi dijelovi, a vatra se proširila i na ostatak objekta. Materijalna šteta iznosi oko milijun kuna.

Uz stravičan požar kod Đakova, istog je dana oko 14 sati, u krugu farme na području Magadenovca, uslijed kratkog spoja na dijelu elektro vodiča elektro pokretača motora, došlo do samozapaljenja traktora. Traktor je u potpunosti izgorio, a priključeni mikser za hranu je djelomično nagorio. Materijalna šteta iznosi oko pedeset tisuća kuna.

U noći s 26. na 27. svibnja došlo je do zapaljenja rolo bala slame u polju u Torjancima. Do požara je došlo prinošenjem gorive tvari na masu slame. Izgorjelo je više od stotinu rolo bala, a vlasniku je nastala materijalna šteta veća od deset tisuća kuna. Tragamo za nepoznatim počiniteljem, navode iz policije. 


Tagovi

Požar Farma pilića Josip Glavaš Đakovo Samozapaljenje traktora


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Ukrajinski izvoz žitarica je samo 1 milijun tona manji nego prošle godine

Prema Državnoj carinskoj službi, prema podacima od 17. travnja Ukrajina je izvezla 38,608 milijuna tona žitarica i mahunarki od početka sezone  2023/24, od čega je 3,749...

Više [+]