Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Krađa
  • 31.12.2019. 15:00
  • Međimurska, Sveta Marija

Posječena i otuđena stabla, iz dva traktora istočio gorivo i ukrao akumulatore

Policijska su izvješća i ovaj tjedan prepuna zabilježenih krađa.

Foto: Pixabay/Andreas Almstedt
  • 4.192
  • 214
  • 0

Nakon krađe stoke i peradi, na red su, čini se, došla drva. Naime, kako navodi Policijska uprava sisačko-moslavačka, prijavljena im je krađa drva, počinjena u vremenu od 6. do 9. prosinca u šumi na području mjesta Novo Selo Palanječko.

Nepoznati počinitelj posjekao je i ukrao 12 stabala hrasta lužnjaka. "Ovom krađom nadležna šumarija je oštećena za oko 87.900 kuna, a protiv počinitelja, za kojim se traga, podnijeta je kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku", navodi policija. 

Zasad nepoznati počinitelj, ali na području PU međimurske, porušio je i ukrao nekoliko stabala jasena, vrijednosti nekoliko tisuća kuna. Prema izvješću policije, do krađe je došlo između 21. i 28. prosinca 2019. godine u poljskom predjelu zvanom "Gmajna" u blizini Goričana. 

Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Da ne bi bila samo u pitanju drva odnosno posječena stabla, na području iste Policijske uprave zabilježena je i krađa goriva. "U noći s 26. na 27. prosinca 2019. godine, u poljskom predjelu zvanom "Lešće" u blizini Svete Marije, nepoznati počinitelj prerezao je žičanu ogradu i ušao u dvorište gdje je iz dva traktora istočio gorivo i ukrao akumulatore. Potom je ukrao agregat za struju i potopnu pumpu. 

Materijalna šteta procjenjuje se na više tisuća kuna, a protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu", navodi policija. 


Tagovi

Policija Krađa drva Posječena stabla Ukrao gorivo


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Hrvatska rosé vina osvojila 17 medalja Na najvećem specijaliziranom natjecanju za rosé vina na svijetu Concours Mondial de Bruxelles hrvatski vinari osvojili su17 medalja - 8 zlatnih i 9 srebrnih. Četiri zlatne medalje osvojile su dalmatins... Više [+]