Pretraga tekstova
Prvo je potrebno od mina očistiti dio akvatorija. Ulogu posrednika dobila je Turska
Moskva je s Kijevom i Ankarom dogovorila preliminarnu šemu za izlazak ukrajinskih brodova sa žitaricama iz Odese, objavio je danas ruski provladin portal Izvestija.
Pozivajući se na visokorangirani izvor, navode da je Ukrajina pristala pustiti turske brodove u svoje teritorijalne vode kako bi od mina očistili dogovoreni dio akvatorija te stvorili "koridor za žitarice".
"Turska vojska će biti angažirana na razminiranju obalnog pojasa na području Odese. Plovila će pod pratnjom turskih brodova napustiti luku i doći do neutralnih voda Crnog mora. Dalje do Bospora bit će u pratnji ruskih ratnih brodova kako bi im osigurali siguran prolaz kroz Crno more i spriječili provokacije", naglasio je izvor dodajući da ostaje detaljno izraditi rutu brodova.
Prema njegovim riječima, "mapa puta" će biti odobrena 8. i 9. lipnja tijekom posjeta čelnika ruskog ministarstva vanjskih poslova i ministarstva obrane Turskoj, a u razgovorima će sudjelovati i predstavnici UN-a.
Za sada je šema dogovorena samo za Odesu. "Sve ukrajinske žitarice se trenutno isporučuju kopnenim putem, ali još nisu stigle do krajnjih potrošača", izjavio je.
Turski parlament je za ovaj portal objasnio da Ankara sudjeluje u operaciji jer joj je važno riješiti svjetski problem hrane.
Tagovi
Koridor Ukrajinske žitarice Rusija Turska Razminiravanje Luka Odesa
Autorica
Više [+]
Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu.
Trenutno nema komentara. Budi prvi i komentiraj!
poceo otkup jedne od najcijenjenih gljiva među beračima iste.
tekst- soon :)
Jasmin Hodžić
prije 2 tjedna
Slažem se za ukus, a na tom području ih ima najviše na našem kantonu ! 😇 Slažem se za ukus, a na tom području ih ima najviše na našem kantonu ! 😇
Danijela Plavšić
prije 2 tjedna
Smčak, šmrljci...kako sam samo slabo oko imala nekad 80-tih tražeći ih u selima po dno Vlašića, dok rodica pronađe pet ja tek jednu, a tek ukus Više [+] mmm...meni su sve gljive ljepše od bilo kog pečenja...prava gljivarka :)