Pretraga tekstova
Poziv za studente, diplomirane ekonomiste i/ili mlade inženjere iz oblasti poljoprivrede, prehrambene industrije i ostalih djelatnosti vezanih za ekonomski i ruralni razvoj.
Centar za ekonomski i ruralni razvoj (CERD), poziva sve zainteresovane studente završnih godina, diplomirane ekonomiste i/ili mlade inženjere iz opština sjeverozapadna Bosne i Hercegovine, a koji se formalno školuju ili su se školovali u oblastima poljoprivrede, prehrambene industrije i drugih djelatnosti vezanih za ekonomski i ruralni razvoj, da iskažu svoj interes za obavljanje stručne prakse u 10 odabranih poslovnih subjekata.
Detalji poziva nalaze se na linku Poziv.
Zainteresovana lica, trebaju da popune Prijavni obrazac kojeg možete pronaći u dokumentu ispod teksta i da ga pošalju na adresu petar.n@cerd.ba.
Popunjen prijavni obrazac je potrebno dostaviti na naznačenu e-mail adresu najkasnije do 25.07.2017. godine. Nakon isteka roka za dostavljanje prijava, ukupno 10 zainteresovanih lica će biti odabrano za obavljanje stručne prakse u prethodno spomenutim privrednim subjektima.
Foto: cerd.ba
Dokumenti
Tagovi
CERD Studenti Stručna praksa Poljoprivreda
Autorica
Više [+]
Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.
Trenutno nema komentara. Budi prvi i komentiraj!
Ako voliš sok od zove stavi ❤️ Recept za sok od zove (sirup) Sastojci: • 20 cvetova zove (sveži, neoštećeni) • 2 l vode • 2 limuna (oprana, isečena na kolutove) • 1,5 kg šećera • 1 kesica limuntusa (ili 1 ravna supena kašika – oko 10 g) ⸻ P... Više [+]
Ako voliš sok od zove stavi ❤️
Recept za sok od zove (sirup)
Sastojci:
• 20 cvetova zove (sveži, neoštećeni)
• 2 l vode
• 2 limuna (oprana, isečena na kolutove)
• 1,5 kg šećera
• 1 kesica limuntusa (ili 1 ravna supena kašika – oko 10 g)
⸻
Priprema:
1. Cvetove zove lagano operi pod mlazom vode (ili ih samo istresi da ne ubiješ aromu) i stavi u veću posudu.
2. Dodaj vruću prokuvanu vodu, kolutove limuna i limuntus.
3. Pokrij i ostavi da stoji 24 sata na hladnom mestu (ili frižideru).
4. Sutradan procedi kroz gazu ili gusto sito.
5. Dodaj šećer i mešaj dok se ne rastopi (možeš malo zagrejati ako se sporo rastapa).
6. Sipaj u sterilisane flaše i dobro zatvori.