Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Massey Ferguson
  • 14.11.2019. 15:00

MF Next konceptni traktor inspiriran prvim slijetanjem na Mjesec

Massey Ferguson je na Agritechnici 2019. predstavio zanimljivu viziju traktora budućnosti kojim može upravljati operator, ali može raditi i autonomno. Njegov dizajn inspiriran je prvim slijetanjem čovjeka na Mjesec prije 50 godina.

Foto: Vedran Stapić
  • 377
  • 23
  • 0

Massey Ferguson je na Agritechnici 2019. predstavio viziju traktora. Njegov impresivni debi i revolucionarni dizajn inspirirani su prvim slijetanjem čovjeka na Mjesec prije 50 godina. Predstavnici MF-a za njega kažu da je probio brojne barijere i u velikoj mjeri dao novi smjer razvoju tehnologije.

MF Next utjelovljuje viziju Massey Fergusona traktora koji će raditi diljem svijeta, da je jednostavan za upotrebu i pristupačan svim poljoprivrednicima. Predstavljeni koncept traktora može dati daljnji smjer razvoju strojeva AGCO grupe.

Traktorom može upravljati vozač, ali on može raditi i autonomno. U kabini su tri digitalna displeja i nema upravljača. Stroj je opremljen sustavom kamera i senzora koji prepoznaju područje i omogućuju neovisan rad.

Ovisno o vrsti tla, automatski se podešava tlak u gumama, a LED rasvjeta usmjerava svjetlosne tokove u pravom smjeru i potrebnoj jačini.

vd
MF Next na sajmu Agritechnica u Hannoveru

Nakon slijetanja na Mjesec prije 50 godina, ljudi su promijenili percepciju o tome što je moguće, a što nije. "Ovaj mali korak na Mjesecu, prevladavanje naizgled nemogućeg izazova, pokrenuo je novu eru snažnijeg i drugačijeg razmišljanja", rekao je Thierry Lhotte, potpredsjednik i upravni direktor Massey Fergusona za Europu i Bliski Istok. 

Futuristički, ali praktični dizajn traktora Next Concept MF obuhvaća integrirane tehnologije za precizne poljoprivredne funkcije jednostavnog korištenja. Tu su integrirani brojni senzori i kamere, a nova je kabina bez upravljača s četiri postolja i s tri zaslona. Tu je i telemetrijski sustav s prijenosom podataka na servis upravljanja poljoprivrednim gospodarstvom i daljinskim dijagnostičkim funkcijama za održavanje. 

vd
Traktorom može upravljati vozač, ali može raditi i autonomno

Smanjena je i buka motora zahvaljujući ekskluzivnoj instalaciji koja pruža 25 cm prostora između poklopca i kabine, a što također poboljšava i hlađenje.

Senzori će pratiti parametre tla i usjeva, poput vlage i razine organske tvari. Istodobno, oni provjeravaju nedostatak hranjivih tvari i automatski donose odluke u stvarnom vremenu.


Tagovi

Massey Ferguson Next koncept MF Next Autonomni traktor Agritechnica AGCO


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Hrvatska rosé vina osvojila 17 medalja Na najvećem specijaliziranom natjecanju za rosé vina na svijetu Concours Mondial de Bruxelles hrvatski vinari osvojili su17 medalja - 8 zlatnih i 9 srebrnih. Četiri zlatne medalje osvojile su dalmatins... Više [+]