Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Kraš ESOP
  • 30.09.2019. 11:45
  • Grad Zagreb, Zagreb

Kraš ESOP odbio Mesnu industriju Pivac, nema zajedničke ponude za preuzimanje dionica

Članovi društva KRAŠ-ESOP jednoglasno su odlučili da neće sklopiti Sporazum o zajedničkom djelovanju s Mesnom industrijom Braća Pivac d.o.o. .

Foto: Borna Filić/PIXSELL
  • 289
  • 30
  • 0

Skupština Kraš ESOP odlučila je da neće sklopiti Sporazum o zajedničkom djelovanju s društvom Mesna industrija Braća Pivac d.o.o, priopćeno je iz KRAŠ-a. 

"Temeljem danas održane Skupštine društva KRAŠ-ESOP d.o.o., na kojoj se raspravljalo i glasovalo o točki dnevnog reda – "Prijedlog odluke o sklapanju Sporazuma o zajedničkom djelovanju s društvom Mesna industrija Braća Pivac d.o.o.“, članovi društva KRAŠ-ESOP jednoglasno su odlučili da KRAŠ-ESOP neće sklopiti navedeni Sporazum o zajedničkom djelovanju.

Gore navedena odluka donesena je nakon rasprave na Skupštini, pri čemu je zaključeno kako je osnovni razlog za glasanje protiv predložene odluke nemogućnost društva KRAŠ-ESOP da, u slučaju zajedničkog djelovanja s Mesna industrija Braća Pivac d.o.o., osigura održivu financijsku konstrukciju za sudjelovanje u provođenju preuzimanja društva Kraš d.d.", navode iz Kraša. 

Kako dodaju, tijekom rasprave na Skupštini ponovljen je stav svih članova KRAŠ-ESOP-a o primarnom i jedinom cilju osnivanja i postojanja KRAŠ-ESOP-a, a to je očuvanje sudjelovanja radnika KRAŠ d.d. – dioničara, u vlasničkoj strukturi KRAŠA d.d., a čime se štite radna mjesta, materijalna i ostala prava radnika, potiče i održava socijalni dijalog unutar kompanije, kao i motivacija radnika KRAŠ d.d., kao članova KRAŠ-ESOP-a, za postizanje boljeg radnog učinka te daljnjeg razvoja kompanije.

Mesna industrija Braća Pivac preuzima Kraš?

Podsjećamo, Mesna industrija Braća Pivac d.o.o., inače najveći pojedinačni dioničar u Krašu d.d., početkom rujna poslala je obavijest o objavljivanju ponude za preuzimanje dionica trgovačkog društva Kraš d.d. Ujedno su izvijestili i da su između Mesne industrije Braća Pivac d.o.o. i trgovačkog društva Kraš-ESOP d.o.o. započeli pregovori s ciljem uspostavljanja odnosa zajedničkog djelovanja prema poduzeću Kraš d.d. u namjeri zajedničkog daljnjeg stjecanja dionica te usuglašenog djelovanja na razni glavne skupštine poduzeća Kraš d.d.


Tagovi

Mesna industrija Pivac KRAŠ-ESOP Sporazum Dionice


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Hrvatska rosé vina osvojila 17 medalja Na najvećem specijaliziranom natjecanju za rosé vina na svijetu Concours Mondial de Bruxelles hrvatski vinari osvojili su17 medalja - 8 zlatnih i 9 srebrnih. Četiri zlatne medalje osvojile su dalmatins... Više [+]