Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Najbrži traktor
  • 25.11.2019. 13:30

Kako je JCB-ov traktor Fastrac srušio svjetski rekord jurivši 217 km/h?

Službenog imena Fastrac Two, ovaj monstrum od čak pet tona uspio je u nekoliko navrata napraviti prosjek od 217,57 km/h, dok je najveća zabilježena brzinu iznosila 247,47 km/h!

Foto: JCB
  • 1.699
  • 136
  • 0

JCB-ov Fastrac ušao je u knjigu rekorda nakon što je proglašen najbržim traktorom na svijetu ostvarivši prosječnu brzinu od 217,57 km/h. 

Službenog imena Fastrac Two, ovaj monstrum od čak pet tona uspio je u nekoliko navrata napraviti prosjek od 217,57 km/h, dok je najveća zabilježena brzinu iznosila 247,47 km/h!

Ovaj traktor je dizajnirao i izgradio tim mladih inženjera u Staffordshireu, u Engleskoj. Podvig je službeno ratificirao Guinness World Records koji je tvrtki uručio poseban uramljeni certifikat nekoliko minuta nakon postignuća rekorda.

Nakon što je JCB u lipnju postavio svoj prvi Guinnessov svjetski rekord za najbrži traktor u Elvingtonu, nazvan Fastrac One, krenuo je u ambiciozni plan da sruši vlastiti rekord i razvio Fastrac Two - koji je 10% lakši, moderniji i aerodinamičniji od svog manjeg brata. Oba se traktora temelje na standardnom, komercijalno dostupnom JCB Fastracu koji se prodaje širom svijeta.

Za upravljačem je, kao i u lipnju, bio vozač utrka Guy Martin. Što se tiče samog pogona, ispod poklopca se nalazi 7,2-litreni dizelski motor s oko 1.000 KS i 2.500 Nm okretnog momenta.

JCB Fastrac traktor u lipnju srušio britanski rekord sa 166,7 km/h!

Tim JCB inženjera radio je na projektu daljnjeg razvoja traktora tijekom posljednjih nekoliko mjeseci, pa je predsjednik JCB-a Lord Bamford pohvalio njihovo "nevjerojatno postignuće": "Kad smo s Fastracom ljetos stigli do 166,7 km/h, bio sam uvjeren da možemo biti još brži, a JCB tim je postao novi izazov postavljanjem ovog novog rekorda. Nevjerojatno je postignuće mladog i entuzijastičnog inženjerskog tima. Svi koji su uključeni trebali bi biti vrlo ponosni na ulogu koju su odigrali, pokazujući britanski inženjering u odličnom svijetlu."

Rekordnu vožnju ovog traktora i uručenje nagrade pogledajte u videoprilogu:


Tagovi

JCB Fastrac Najbrži traktor Rekord Brzina Fastrac Two


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Hrvatska rosé vina osvojila 17 medalja Na najvećem specijaliziranom natjecanju za rosé vina na svijetu Concours Mondial de Bruxelles hrvatski vinari osvojili su17 medalja - 8 zlatnih i 9 srebrnih. Četiri zlatne medalje osvojile su dalmatins... Više [+]