Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Javno savjetovanje
  • 12.10.2018. 15:40

Javnost o izmjenama Zakona o hrani, Zakona o higijeni hrane i Zakona o šumama

Ministarstvo poljoprivrede otvorilo je nova e-savjetovanja!

Foto: Pixabay/rawpixel
  • 259
  • 13
  • 0

Ministarstvo poljoprivrede otvorilo je nova e-savjetovanja!

Tema savjetovanja je: Savjetovanje s javnošću za nacrt prijedloga zakona o izmjenama Zakona o higijeni hrane i mikrobiološkim kriterijima za hranu, s konačnim prijedlogom zakona. 

Kako objašnjavaju, prema Zaključku Vlade Republike Hrvatske od 2. kolovoza 2018. godine o smanjenju broja agencija, zavoda, fondova, instituta, zaklada, trgovačkih društava i drugih pravnih osoba s javnim ovlastima, Hrvatska agencija za hranu i dio Hrvatske poljoprivredne agencije pripaja se Hrvatskom centru za poljoprivrednu, hranu i selo, koji nastavlja poslovati pod nazivom Hrvatska agencija za poljoprivrednu i hranu. Racionalizacija pravnih osoba s javnim ovlastima i provedba Zaključka Vlade Republike Hrvatske od 2. kolovoza 2018. godine. Smajenje broja pravnih osoba s javnim ovlastima što će donijeti godišnje uštede u Državni proračun. Iz navedenog razloga potrebno je izraditi izmjenu Zakona o higijeni hrane i mikrobiološkim kriterijima za hranu.

Također, otvoreno je i savjetovanje na temu Savjetovanje s javnošću o prijedlogu zakona o izmjenama Zakona o hrani s konačnim prijedlom zakona

Sukladno Zaključku Vlade RH od 02. kolovoza 2018. o smanjenju broja agencija, zavoda, fondova, trgovačkih društava, instituta, zaklada i drugih pravnih osoba s javnim ovlastima Hrvatska agencija za hranu postati će sastavni dio Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu. Racionalizacija pravnih osoba s javnim ovlastima. Provedbom Zaključka Vlade RH očekuje se smanjenje broja agencija za 20% što će donijeti godišnje uštede u Državni proračun. Iz navedenog razloga potrebno je izraditi izmjenu Zakona o hrani.

Savjetovanja su otvorena do: 26.10.2018.

Otvoreno je i savjetovanje s javnošću za Zakon o izmjenama i dopuni Zakona o šumama, s Konačnim prijedlogom zakona

Opis savjetovanja: Na sjednici održanoj 2. kolovoza 2018. godine Vlada Republike Hrvatske donijela je Zaključak KLASA: 022-03/18-07/355, URBROJ: 50301-25/06-18-2, kojim se prihvaća Prijedlog smanjenja broja agencija, zavoda, fondova, instituta, zaklada, trgovačkih društava i drugih pravnih osoba s javnim ovlastima, te se zadužuju nadležna tijela državne uprave za provedbu svih aktivnosti radi provedbe navedenog akta. Ovim zakonskim prijedlogom propisuje se nadležnost Ministarstva za obavljanje poslova Hrvatske poljoprivredno šumarske službe koji su bili propisani Zakonom o šumama. Predložene izmjene u skladu su s navedenim Zaključkom Vlade Republike Hrvatske

Savjetovanje je otvoreno do: 27.10.2018.


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede


Tagovi

Javno savjetovanje Zakon o hrani Zakon o šumama


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Pšenica k'o na Markovo, repica skoro pa ocvala, zemlja suha, Sunce upeklo...
Što li će biti od ove godine.