Pretraga tekstova
Posredstvom Agencije za agrarna plaćanja Republike Srpske isplaćena je premija za proizvedeno i prodano voće. Za agrarni budžet za poticaje u poljoprivredi u RS ove godine je planirano 75 miliona KM
Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske isplatilo je danas 2.098.552 KM po osnovu poticaja za razvoj poljoprivrede i sela.
Posredstvom Agencije za agrarna plaćanja Republike Srpske isplaćena je premija za proizvedeno i prodano voće, navedeno je u saopćenju ministarstva.
Za agrarni budžet za poticaje u poljoprivredi u Republici Srpskoj ove godine je planirano 75 miliona KM, koliko je izdvojeno i 2021. godine.
"Prošle godine za poljoprivredu je isplaćeno i više od 30 miliona KM iz Kompenzacionog fonda RS. Kada se sva sredstva uzmu u obzir, poljoprivrednicima će u 2022. godini biti na raspolaganju oko 150 miliona KM", pojasnili su ranije iz ovog resora.
Dodali su da agrarnom budžetu treba dodati i 15 miliona KM za navodnjavanje, zatim sredstva Partner fonda za određene veterinarske mjere, povoljne kredite IRB RS, sredstva koja ministarstvo zajednički ulaže kroz projekte sa stranim finansijskim institucijama te sredstva koja se i ove godine očekuju iz Kompenzacionog fonda RS.
Tagovi
Poticaji Voće Ministarstvo poljoprivrede vodoprivrede i šumarstva RS Agencija za agrarna plaćanja
Autorica
Više [+]
Diplomirani žurnalista i digitalni marketing menadžer, s višegodišnjim iskustvom u tv i web novinarstvu.
Trenutno nema komentara. Budi prvi i komentiraj!
Ako voliš sok od zove stavi ❤️ Recept za sok od zove (sirup) Sastojci: • 20 cvetova zove (sveži, neoštećeni) • 2 l vode • 2 limuna (oprana, isečena na kolutove) • 1,5 kg šećera • 1 kesica limuntusa (ili 1 ravna supena kašika – oko 10 g) ⸻ P... Više [+]
Ako voliš sok od zove stavi ❤️
Recept za sok od zove (sirup)
Sastojci:
• 20 cvetova zove (sveži, neoštećeni)
• 2 l vode
• 2 limuna (oprana, isečena na kolutove)
• 1,5 kg šećera
• 1 kesica limuntusa (ili 1 ravna supena kašika – oko 10 g)
⸻
Priprema:
1. Cvetove zove lagano operi pod mlazom vode (ili ih samo istresi da ne ubiješ aromu) i stavi u veću posudu.
2. Dodaj vruću prokuvanu vodu, kolutove limuna i limuntus.
3. Pokrij i ostavi da stoji 24 sata na hladnom mestu (ili frižideru).
4. Sutradan procedi kroz gazu ili gusto sito.
5. Dodaj šećer i mešaj dok se ne rastopi (možeš malo zagrejati ako se sporo rastapa).
6. Sipaj u sterilisane flaše i dobro zatvori.