Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Javno savjetovanje
  • 30.01.2018. 12:00

Imaš prijedlog kako urediti HPK? Klikni i sudjeluj u javnoj raspravi!

Ministarstvo poljoprivrede otvorilo je novo javno savjetovanje!

Foto: Pixabay/Free-Photos
  • 285
  • 22
  • 0

Ministarstvo poljoprivrede otvorilo je novo savjetovanje koje možete pronaći na sljedećoj poveznici.

Tema savjetovanja je: Savjetovanje s javnošću za Prijedlog iskaza o procjeni učinaka propisa za Zakon o Hrvatskoj poljoprivrednoj komori s nacrtom prijedloga Zakona o Hrvatskoj poljoprivrednoj komori

Kako objašnjavaju, zastupanje interesa poljoprivrednika, osobito obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, prema institucijama i državnim tijelima u Republici Hrvatskoj se je vršilo i pretežno još uvijek vrši putem brojnih interesnih udruga s neujednačenim stavovima te niti jedna od njih nije u mogućnosti općenito interesno obuhvatiti sve poljoprivredne proizvođače. Također javila se je i potreba jačeg interesnog zastupanja poljoprivrednika iz Republike Hrvatske i u međunarodnim asocijacijama a osobito krovnih interesnih udruženja na nivou Europske unije.

Sukladno važećem zakonodavnom okviru Hrvatska poljoprivredna komora danas okuplja manje od 6% poljoprivrednika upisanih u Upisnik poljoprivrednika te stoga nije u mogućnosti trenutno i u budućnosti izvršiti sve zadaće koje su joj dodijeljene, a prije svega svoju primarnu i najvažniju zadaću koja se odnosi na prikupljanje stavova poljoprivrednika i jedinstveno zastupanje njihovih interesa prvenstveno prema ministarstvu nadležnom za poljoprivredu ali i drugim tijelima državne uprave ali i Europske unije.

Jačanjem uloge Hrvatske poljoprivredne komore u kreiranju i oblikovanju poljoprivredne politike kako na nacionalnom tako i na nivou Europske unije stvorit će se pretpostavke za održivi razvoj poljoprivrednika i to posebno obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, unapređenje i povećanje njihove konkurentnosti na tržištu, te jačanje njihove društvene, socijalne i ekološke uloge u očuvanju prirodnih poljoprivrednih resursa.

Savjetovanje je otvoreno do: 14.2.2018.

Foto: Pixabay/Free-Photos


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede


Tagovi

Javno savjetovanje Pravilnik HPK


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Hrvatska rosé vina osvojila 17 medalja Na najvećem specijaliziranom natjecanju za rosé vina na svijetu Concours Mondial de Bruxelles hrvatski vinari osvojili su17 medalja - 8 zlatnih i 9 srebrnih. Četiri zlatne medalje osvojile su dalmatins... Više [+]