Pretraga tekstova
Softver koji obrađuje podatke prikupljene pomoću dronova u svega par minuta otkriva ranu fazu zakorovljenosti.
Brazilska tehnološka tvrtka Cromai osmislila je sustav za suzbijanje korova koji koristi bespilotne letjelice i umjetnu inteligenciju (AI). Kako piše Future farming, on smanjuje upotrebu herbicida do 65 posto.
Ovaj softver obrađuje snimke koje su snimili dronovi. Na njima prepoznaje korove koji ometaju usjeve u rastu i donosi informacije potrebne za donošenje odluka u provođenju zaštite. U svega par minuta može otkriti ranu fazu zakorovljenosti.
Prema proizvođaču, tim bi sustavom poljoprivrednici mogli uštedjeti herbicida u vrijednosti do 14 američkih dolara po hektaru (oko 12 eura, op.a.).
Alat je razvijen u Sao Paulu, a trenutno ga koristi 15 brazilskih poljoprivrednika uključujući i neke od najvećih proizvođača šećerne trske u toj zemlji.
"Razvili smo Cromai Scan kako bismo olakšali svakodnevni život na terenu. Alat proizvođačima daje potpuni pregled njihovih polja i informacije koje su im potrebne za uklanjanje korova na precizan i učinkovit način", kazao je Guilherme Castro, izvršni direktor te tvrtke.
Nedavno su najavili i partnerstvo sa Stoller grupacijom koja je aktivna u 56 zemalja diljem svijeta na području prehrane, fiziologije biljaka i biološke fiksacije dušika. Ove se godine očekuje da će softver biti dostupan i za proizvođače kave, a od 2023. za kukuruz, soju i pamuk.
Pogledajte kako izgleda:
Tagovi
Cromai scan Softver Digitalizacija Korovi Dronovi Umjetna inteligencija Precizna poljoprivreda Herbicidi
Autorica
Trenutno nema komentara. Budi prvi i komentiraj!
poceo otkup jedne od najcijenjenih gljiva među beračima iste.
tekst- soon :)
Jasmin Hodžić
prije 2 tjedna
Slažem se za ukus, a na tom području ih ima najviše na našem kantonu ! 😇 Slažem se za ukus, a na tom području ih ima najviše na našem kantonu ! 😇
Danijela Plavšić
prije 2 tjedna
Smčak, šmrljci...kako sam samo slabo oko imala nekad 80-tih tražeći ih u selima po dno Vlašića, dok rodica pronađe pet ja tek jednu, a tek ukus Više [+] mmm...meni su sve gljive ljepše od bilo kog pečenja...prava gljivarka :)